Comeback Habitat

Woensdag 17 juni 2020

De interieurwinkelformule Habitat heeft in BelgiŰ een eigen webshop gestart. Het is de bedoeling dat er ook weer fysieke winkels worden geopend.
Comeback Habitat

In 2017 stopte de Belgische franchisenemer van de meubel- en decoratieformule Habitat na onenigheid met de Franse eigenaar Cafom. De Nederlandse tak van het bedrijf was in 1999 al failliet gegaan. In 2019 onderging Habitat Duitsland hetzelfde lot.

Nu maakt Habitat een comeback op de Belgische markt: eerst online, later moeten ook weer winkels in het straat beeld opdoemen, zo laat collectiedirecteur Franck Galibert weten in een interview met Sabato.

Galibert wil Habitat weer een eigen identiteit geven. De oorspronkelijk Britse keten, opgericht in 1964 door designer Terence Conran, is sinds 2011 in Franse handen. De groep Cafom kocht het bedrijf toen van investeerder Hilco, uitgezonderd de Britse winkels, die van supermarktgroep Sainsbury’s zijn.

Overigens maakte Habitat-ceo Hervé Giaoui eind vorig jaar bekend dat Cafom de meubelketen wil verkopen. Habitat had toen 36 eigen winkels (27 in Frankrijk, vijf in Spanje, drie in Zwitserland en eentje in Monaco) en 39 franchisewinkels over de hele wereld.Links

www.habitat-design.com/nl-be
www.habitat.de
www.habitat.fr

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, meubel, retail, meubelketen, habitat, meubelzaak, winkel, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, acquisitie, buy-out, vaktijdschrift, media, vakmedia, #habitat, #cafom

Gerelateerd nieuws
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder
Gezelligheid bij Cosy Villa
Cosy Villa is een Nederlandse meubelmerk van LS Developments uit Beneden Leeuwen dat nieuw landelijk wonen en gezelligheid wil uitstralen.
lees verder
 
Interieuromzet corona-Q2 prima
lees verder
Recor deels gered
De kleinzonen van oprichter Corthouts nemen een deel van de meubelfabrikant Recor in Hasselt over en verhuizen het bedrijf naar Genk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden