CO2 negatieve tapijttegels Interface

Zaterdag 27 maart 2021

Interface introduceert de eerste collectie met CO2-negatieve tapijttegels, genaamd Embodied Beauty. Om dit te realiseren is een nieuwe backing ontwikkeld, die meer CO2 opslaat dan ooit tevoren.
CO2 negatieve tapijttegels Interface
CO2 negatieve tapijttegels Interface

Na een langdurig traject van onderzoek, innovatie en doorontwikkeling brengt vloerenfabrikant Interface haar eerste collectie met CO2-negatieve tapijttegels in Europa op de markt: Embodied Beauty™. Om dit te realiseren ontwikkelde het bedrijf een nieuwe backing (tapijtrug) die meer CO2 opslaat dan ooit tevoren. Deze innovatie, genaamd Cquest™ Biox, resulteert in combinatie met speciale garens en micro-tuftprocessen in een (van cradle-to-gate) CO2-negatieve tapijttegel. Dit betekent dat er met het maken van het product meer CO2 uit de atmosfeer wordt gehaald dan dat er wordt uitgestoten.

 

Het is een belangrijke stap in de Climate Take Back-missie van Interface om tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn. Daarnaast lanceert het bedrijf een CO2-negatief microtuft-product, Flash Line, gemaakt met 100% gerecycled garen en 86% recycled en biobased materialen.

 

De ontwikkeling van een CO2-negatieve tapijttegel past in de ambitieuze klimaatmissie van Interface: een bijdrage leveren aan het omkeren van de opwarming van de aarde en tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming zijn. Sinds 2019 zijn alle producten van het bedrijf CO2-neutraal over de gehele productlevenscyclus. Dit is via het Carbon Neutral Floors™ Programma dat wordt geverifieerd door een onafhankelijke derde partij. Deze ontwikkeling is weer een nieuwe innovatie in deze ambitie.Links

www.interface.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, vloer, vloeren, vloerbedekking, linoleum, vinyl, pvc, lvt, tapijt, tapijttegel, naaldvilt, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, residentieel, natuur, natuurlijk, plank, klimaat, co2neutraal, carbonneutraal, Cquest, Flashline, #interface, #embodiedbeauty, #lovecarbon

Gerelateerd nieuws
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
 
Brand bij Willard
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden