Circulair interieur te huur

Zaterdag 08 augustus 2020

Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
Circulair interieur te huur

Het (ver)huren of leasen van interieurproducten is de afgelopen tijd aangekondigd door onder meer Woonq, Flinders, Designlinq, Leen Bakker, Dekbed Discounter, Wefurn (Interstuhl), Auping en Ikea.

Meubelverhuurbedrijf Keypro gaat nu - naar eigen zeggen als eerste - inrichtingen met circulaire meubels en woonaccessoires aanbieden. Willem Straat, oprichter en eigenaar van Keypro stelt dat huren door het hergebruik al circulair is, maar met de extra mogelijkheid om circulaire meubels te huren gaat dat nog een stapje verder.

In tegenstelling tot de projectmarkt wordt er in de residentiële markt nog niet circulair gedacht. Straat wil mensen bewust maken dat afval ook een grondstof kan zijn voor nieuwe toepassingen en dat producten hergebruikt kunnen worden.
          
Keypro uit Groningen werkt al tien jaar in de meubelverhuur. Bijvoorbeeld bij de inrichting van tijdelijke woningen bijvoorbeeld bij renovatiewerkzaamheden. Bas Anneveldt is mede-eigenaar Keypro: 'De markt is nog niet zo ver dat er veel circulair aanbod is. Als Keypro willen we een verbinder zijn tussen circulaire interieurmerken en afnemers.' Voorbeelden hiervan: Auping (circulaire matras), Occony (meubilair van afvalpapier), Donar (fauteuils van gerecyclede PET-flessen) en Walra (huistextiel van 100% gerecycled katoen en PET-flessen). Aangevuld met circulaire woonaccessoires, zoals tafellampen van gerecycled en recyclebaar glas en kandelaars van restmaterialen van oude schoolstoelen.
Links

www.keypro.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, huishoud, woonwinkel, detailhandel, kantoor, meubilair, meubel, inrichting, bureau, tafel, stoel, bureaustoel, project, hospitality, leasen, huur, huurkoop, verhuur, webshop, retail, winkel, detailhandel, keten, #keypro

Gerelateerd nieuws
Online magazine van IMM
Deze maand introduceert vakbeurs IMM cologne een nieuwe manier om vakprofessionals te informeren. Via het nieuwe online magazine biedt IMM regelmatig trends en inzichten uit de branche.
lees verder
 
Montis in sierkussentjes
lees verder
Nieuwe Wallpepper collecties
Het Italiaanse Wallpepper maakt zijn behang in eigen land, op PVC-vrije, ecologische dragers, gemaakt van textielvezels en cellulose. Dit najaar presenteert het bedrijf een scala aan nieuwe collecties, van modern tot fantasierijk.
lees verder
Vakdagen DWI in volle gang
De Vakdagen in DWI (De Woonindustrie) zijn in volle gang. De vele slaapexposanten waren goed gemutst en hadden veel te melden. Op dinsdag 15 september en op 21 en 22 september zijn vakbezoekers nog welkom in Nieuwegein.
lees verder
 
Recordomzet voor Jysk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden