Carpetright overgenomen

Woensdag 20 november 2019

De bekende retailketen Carpetright wordt overgenomen door zijn grootste aandeelhouder, vermogensbeheerder Meditor. Voor een schijntje?
Carpetright overgenomen

Eind vorige maand deed Meditor een bod van omgerekend € 0,06 per aandeel op de Britse verkoper van vooral vloerbedekking, zo meldt Retaildetail. Carpetright lijkt dit bod nu te aanvaarden. Het bedrijf is daarmee omgerekend € 18 miljoen waard. Eind 2018 was dit nog zo'n € 58 miljoen, wat overigens nog geen achtste was van de € 467 miljoen in 2015!

Carpetright heeft een stevige schuld van zo'n € 65 miljoen en gaat daar onder gebukt. Door een reorganisatie daalde het aantal vestigingen vorig jaar door sluiting naar 330, waarvan een derde in België en Nederland is gevestigd.

Meditor heeft nu reeds bijna 30% van de aandelen en is al de belangrijkste aandeelhouder van het bedrijf. Eerder dit jaar nam Meditor al een schuld van omgerekend € 45 miljoen over van Carpetright.
Links

www.carpetright.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, laminaat, wandpaneel, wand, woningtextiel, wandbekleding, leggen, stofferen, stoffering, overname, fusie, samenwerking, samen, koop, overgenomen, overname, merger, acquisitie, #carpetland, #carpetright

Gerelateerd nieuws
Meer van Küberit op Domotex
Op vakbeurs Domotex (10 - 13 januari in Hannover) wil Küberit laten zien dat zijn profielen, profielsystemen en trapkantprofielen van aluminium niet alleen technisch steeds beter worden, maar ook optisch een verrijking voor de inrichting zijn.
lees verder
Bebob en Vloerenschuur failliet
Ondanks de aanhoudende goede omzetcijfers in de interieurbranche zijn er soms toch retailers die het helaas niet redden. Zoals recent Bebob en Vloerenschuur.
lees verder
 
Domotex met vloeren, muren en plafonds
lees verder
Merkintroductie J. Marshall by Vispring
In het voorjaar werd het Canadese Marshall Bedding, net als Vispring, onderdeel van de Flex Group. Ter nagedachtenis van de 120e verjaardag van de uitvinding van de pocketveren matras door de Britse ingenieur James Marshall in Canada, lanceert de Flex Group het nieuwe merk J. Marshall by Vispring.
lees verder
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden