CAO Meubelindustrie

Vrijdag 09 februari 2024

Nieuwe cao meubelindustrie en interieurbouw is een feit na akkoord van de vakbond CNV.
CAO Meubelindustrie

CNV Vakmensen is afgelopen week akkoord gegaan met het eindbod dat op 10 januari jl. door CBM is gedaan. In Nederland hoeft maar 1 vakbond akkoord te gaan voor de formele goedkeuring van een nieuwe cao. De FNV laat binnenkort weten of ook zij akkoord zijn, hun achterbanraadpleging loopt nog.


Zowel FNV als CNV Vakmensen hebben het eindbod dat CBM op 10 januari jl. heeft gedaan, voorgelegd aan hun achterban. Het akkoord van CNV betekent dat de nieuwe cao een feit is. CBM is gebonden aan het akkoord van CNV op het gedane eindbod. Dat is wat CBM betreft goed nieuws, maar hecht wel veel waarde aan een zo breed mogelijk draagvlak aan zowel de kant van werkgevers als werknemers en hoopt dan ook dat ook FNV de nieuwe cao nog gaat ondertekenen.

 

De nieuwe cao-afspraken in het kort:

  • Duur: 12 maanden, van 1 januari 2024 t/m 31 december 2024
  • Loon: Per 1 januari 2024: verhoging van 5,5% over de loonschalen en de daadwerkelijke lonen. Per 1 februari 2024: verhoging van de maandloonschalen en de daadwerkelijke lonen op maandbasis met € 50,00 bruto.
  • Reiskostenregeling: Introductie van een reiskostenvergoeding voor woon/werkverkeer van € 0,23 per kilometer (mits fiscaal toegestaan) van 10 tot 30 kilometer enkele reis. Gelijke en gunstigere reiskostenregelingen kunnen blijven bestaan.
  • Stagevergoeding: Introductie van een verplichte stagevergoeding voor stagiairs (geen werknemers) van minimaal € 250,00 per maand bij een fulltime omvang van 5 dagen per week.


Links

www.cbm.nl
www.cnv.nl
www.fnv.nl

Tags

nieuws, interieur, meubel, meubelindustrie, interieurbouw, eindbod, vakbonden, akkoord, leden, ledenraadpleging, draagvlak, werkgevers, werknemers, duur, loon, schalen, reiskostenregeling, verhoging, loonschalen, kilometervergoeding, stagevergoeding, #cbm. #fnv, #cnv, #cao

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebó Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
 
Nieuwe directeur DBC
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
Hoge omzetgroei Cloudpillo
De omzet van cloudpillo is de afgelopen jaar heel snel gegroeid, mede door de samenwerking met Beter Bed.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden