CAO Meubelindustrie

Vrijdag 09 februari 2024

Nieuwe cao meubelindustrie en interieurbouw is een feit na akkoord van de vakbond CNV.
CAO Meubelindustrie

CNV Vakmensen is afgelopen week akkoord gegaan met het eindbod dat op 10 januari jl. door CBM is gedaan. In Nederland hoeft maar 1 vakbond akkoord te gaan voor de formele goedkeuring van een nieuwe cao. De FNV laat binnenkort weten of ook zij akkoord zijn, hun achterbanraadpleging loopt nog.


Zowel FNV als CNV Vakmensen hebben het eindbod dat CBM op 10 januari jl. heeft gedaan, voorgelegd aan hun achterban. Het akkoord van CNV betekent dat de nieuwe cao een feit is. CBM is gebonden aan het akkoord van CNV op het gedane eindbod. Dat is wat CBM betreft goed nieuws, maar hecht wel veel waarde aan een zo breed mogelijk draagvlak aan zowel de kant van werkgevers als werknemers en hoopt dan ook dat ook FNV de nieuwe cao nog gaat ondertekenen.

 

De nieuwe cao-afspraken in het kort:

  • Duur: 12 maanden, van 1 januari 2024 t/m 31 december 2024
  • Loon: Per 1 januari 2024: verhoging van 5,5% over de loonschalen en de daadwerkelijke lonen. Per 1 februari 2024: verhoging van de maandloonschalen en de daadwerkelijke lonen op maandbasis met € 50,00 bruto.
  • Reiskostenregeling: Introductie van een reiskostenvergoeding voor woon/werkverkeer van € 0,23 per kilometer (mits fiscaal toegestaan) van 10 tot 30 kilometer enkele reis. Gelijke en gunstigere reiskostenregelingen kunnen blijven bestaan.
  • Stagevergoeding: Introductie van een verplichte stagevergoeding voor stagiairs (geen werknemers) van minimaal € 250,00 per maand bij een fulltime omvang van 5 dagen per week.


Links

www.cbm.nl
www.cnv.nl
www.fnv.nl

Tags

nieuws, interieur, meubel, meubelindustrie, interieurbouw, eindbod, vakbonden, akkoord, leden, ledenraadpleging, draagvlak, werkgevers, werknemers, duur, loon, schalen, reiskostenregeling, verhoging, loonschalen, kilometervergoeding, stagevergoeding, #cbm. #fnv, #cnv, #cao

Gerelateerd nieuws
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Groei kijk op gordijnen
De franchiseformule kijk op gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden