Bony Design failliet

Woensdag 28 november 2018

Vorige week is Bony Design uit Westereen failliet verklaard door de rechtbank Noord-Nederland in Leeuwarden.
Bony Design failliet

Bony Design, dat ook handelde onder de Kapstokoutlet.nl, Frisian Furniture Group, Meubelen af fabriek en Purseboy, was vooral bekend door zijn verlichtingsassortiment en kapstokken. Ook had het bedrijf (klein)meubelen, spiegels en accessoires van hout gecombineerd met glas en vaak stoere materialen als roestvrijstaal en steigerhout.

De curator is de heer W.H.M. Cnossen van Dommerholt Advocaten in Heerenveen. Er is blijkbaar weinig hoop op een doorstart, zelfs de website van Bony Design (www.bonydesign.nl) is niet meer actief. Het meubelmerk werkte vooral met werknemers op oproepbasis en had naast de bestuurder geen vast personeel in loondienst. Daardoor hoeft er ook niemand te worden ontslagen.

De eigenaar heeft het faillissement volgens Waldnet zelf aangevraagd. De bank zou eerder dit jaar het krediet hebben opgezegd en was de schuldenlast zo'n € 200.000. De omzet liep al een aantal jaren terug, met name door de concurrentie uit het verre oosten.

 Links

www.bonydesign.nl
www.dommerholt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, verlichting, licht, lamp, armatuur, overname, fusie, bedrijfsovername, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, koop, merger, acquisition, fusie, samen, samenwerking, #bonydesign #certusadvocaten

Gerelateerd nieuws
Vossen licentiepartner Esprit
Vanaf 1 juli 2019 zal de Oostenrijkse fabrikant Vossen een collectie badmode van modebedrijf Esprit gaan voeren. Essenza Home blijft wel de bedmode doen.
lees verder
Navem Meubelcongres verleidt
Het nieuwe verleiden. Van surfer tot shopper. Dit is het thema van het jaarlijkse meubelcongres van de Navem op dinsdag 11 december in Mechelen.
lees verder
Flitspresentaties stylingtrends bij BNS Crisp
Bns Crisp nodigt relaties uit voor een inspirerend programma op woensdagmiddag 12 december bij Broeinest in Rotterdam. Met toelichting van de koers van Bns Crisp in 2019 en flitspresentaties van stylingtrends.
lees verder
Pure Talents op Imm
Waar vind je tegels gemaakt van papier en tafelbladen van afvalhout, wollen stoffen van hoge kwaliteit voor de massamarkt en lampen met niet-toxische zout-batterijen? Op de internationale meubelbeurs imm Cologne!
lees verder
 
Volledig recyclebaar matras
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden