Bony Design failliet

Woensdag 28 november 2018

Vorige week is Bony Design uit Westereen failliet verklaard door de rechtbank Noord-Nederland in Leeuwarden.
Bony Design failliet

Bony Design, dat ook handelde onder de Kapstokoutlet.nl, Frisian Furniture Group, Meubelen af fabriek en Purseboy, was vooral bekend door zijn verlichtingsassortiment en kapstokken. Ook had het bedrijf (klein)meubelen, spiegels en accessoires van hout gecombineerd met glas en vaak stoere materialen als roestvrijstaal en steigerhout.

De curator is de heer W.H.M. Cnossen van Dommerholt Advocaten in Heerenveen. Er is blijkbaar weinig hoop op een doorstart, zelfs de website van Bony Design (www.bonydesign.nl) is niet meer actief. Het meubelmerk werkte vooral met werknemers op oproepbasis en had naast de bestuurder geen vast personeel in loondienst. Daardoor hoeft er ook niemand te worden ontslagen.

De eigenaar heeft het faillissement volgens Waldnet zelf aangevraagd. De bank zou eerder dit jaar het krediet hebben opgezegd en was de schuldenlast zo'n € 200.000. De omzet liep al een aantal jaren terug, met name door de concurrentie uit het verre oosten.

 Links

www.bonydesign.nl
www.dommerholt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, verlichting, licht, lamp, armatuur, overname, fusie, bedrijfsovername, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, koop, merger, acquisition, fusie, samen, samenwerking, #bonydesign #certusadvocaten

Gerelateerd nieuws
 
Start ETC Design Experience
lees verder
Bedden.nl failliet
De eerste aanbieder van het leasen van bedden, Bedden.nl bv, tevens een ambitieuze online speler, heeft het niet gered en is gisteren failliet verklaard. De site Bedden.nl was inmiddels verkocht en blijft dus bestaan.
lees verder
Nieuwe exposanten MBB 2019
Meubelbeurs Brussel komt eraan. Van 3-6 november vindt de MBB weer plaats in de Brussels Expo. De exposantenlijst staat inmiddels online, met hierop verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
 
Leasen bij Leen
lees verder
DWI-Marketdays & Spotlight
Na de DWI-Najaarsvakbeurs en Dutch Design Dock begin september, is er vandaag (16 september) weer de Maandag Marketday Ún de laatste dag van decoratiebeurs Spotlight.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden