Bony Design failliet

Woensdag 28 november 2018

Vorige week is Bony Design uit Westereen failliet verklaard door de rechtbank Noord-Nederland in Leeuwarden.
Bony Design failliet

Bony Design, dat ook handelde onder de Kapstokoutlet.nl, Frisian Furniture Group, Meubelen af fabriek en Purseboy, was vooral bekend door zijn verlichtingsassortiment en kapstokken. Ook had het bedrijf (klein)meubelen, spiegels en accessoires van hout gecombineerd met glas en vaak stoere materialen als roestvrijstaal en steigerhout.

De curator is de heer W.H.M. Cnossen van Dommerholt Advocaten in Heerenveen. Er is blijkbaar weinig hoop op een doorstart, zelfs de website van Bony Design (www.bonydesign.nl) is niet meer actief. Het meubelmerk werkte vooral met werknemers op oproepbasis en had naast de bestuurder geen vast personeel in loondienst. Daardoor hoeft er ook niemand te worden ontslagen.

De eigenaar heeft het faillissement volgens Waldnet zelf aangevraagd. De bank zou eerder dit jaar het krediet hebben opgezegd en was de schuldenlast zo'n € 200.000. De omzet liep al een aantal jaren terug, met name door de concurrentie uit het verre oosten.

 Links

www.bonydesign.nl
www.dommerholt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, verlichting, licht, lamp, armatuur, overname, fusie, bedrijfsovername, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, koop, merger, acquisition, fusie, samen, samenwerking, #bonydesign #certusadvocaten

Gerelateerd nieuws
 
Libeco nieuws op Proposte
lees verder
Brouwers bodems naar Dicobed
Brouwers Bedding gaat zich concentreren op het maken van boxsprings en laat de verkoop van andere bedbodems over aan Dicobed.
lees verder
 
MoOD breidt uit
lees verder
Amazon verkoopt Matratzen Concord
Als onderdeel van zijn omnichannel-strategie opent discounter Matratzen Concord, de Duitstalige evenknie van Beter Bed, een nieuw verkoopkanaal via de marktplaats Amazon.de.
lees verder
Winnaars SaloneSatellite awards
Tijdens Salone del Mobile vond ook SaloneSatellite plaats. Hier kunnen startende ontwerpers hun producten laten zien. Voor het tiende jaar op rij reikte een internationale jury awards uit voor de beste producten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden