Bony Design failliet

Woensdag 28 november 2018

Vorige week is Bony Design uit Westereen failliet verklaard door de rechtbank Noord-Nederland in Leeuwarden.
Bony Design failliet

Bony Design, dat ook handelde onder de Kapstokoutlet.nl, Frisian Furniture Group, Meubelen af fabriek en Purseboy, was vooral bekend door zijn verlichtingsassortiment en kapstokken. Ook had het bedrijf (klein)meubelen, spiegels en accessoires van hout gecombineerd met glas en vaak stoere materialen als roestvrijstaal en steigerhout.

De curator is de heer W.H.M. Cnossen van Dommerholt Advocaten in Heerenveen. Er is blijkbaar weinig hoop op een doorstart, zelfs de website van Bony Design (www.bonydesign.nl) is niet meer actief. Het meubelmerk werkte vooral met werknemers op oproepbasis en had naast de bestuurder geen vast personeel in loondienst. Daardoor hoeft er ook niemand te worden ontslagen.

De eigenaar heeft het faillissement volgens Waldnet zelf aangevraagd. De bank zou eerder dit jaar het krediet hebben opgezegd en was de schuldenlast zo'n € 200.000. De omzet liep al een aantal jaren terug, met name door de concurrentie uit het verre oosten.

 Links

www.bonydesign.nl
www.dommerholt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, verlichting, licht, lamp, armatuur, overname, fusie, bedrijfsovername, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, koop, merger, acquisition, fusie, samen, samenwerking, #bonydesign #certusadvocaten

Gerelateerd nieuws
 
Essenza kleurt roze en groen
lees verder
Nieuw slapen op DWI
Hoewel de verdeeldheid in slapenbranche groter is dan ook, zijn er op de komende voorjaarseditie van de Vakbeurs in DWI (De Woonindustrie) weer een aantal leuke nieuwkomers geconcentreerd.
lees verder
Omzet woonwinkels 2018 stabiel
Vorig jaar realiseerden de Nederlandse woonwinkels van Inretail voor het vierde jaar op rij een omzetgroei, in 2017 van 8,6%. Inretail verwachtte voor 2018 toen een groei van 4%, maar die is blijven steken op 0,2%.
lees verder
Rauch schrapt 250 banen
Maandag werd bekend dat de Duitse slaapkamermeubelfabrikant Rauch verder wordt gereorganiseerd en er in Freudenberg in de komende twee jaar 250 banen verdwijnen.
lees verder
 
Veel inspiratie op DWI
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden