Bod Greiner op Recticel mislukt

Woensdag 12 januari 2022

Het Oostenrijkse bod heeft vorig jaar een bod op de resterende aandelen van Recticel. Nu blijkt dat vrijwel geen aandeelhouder hier op in is gegaan en inmiddels heeft Recticel ook een aantal bedrijfsonderdelen al verkocht.
Bod Greiner op Recticel mislukt

Het bod van Greiner op Recticel is volledig mislukt, zo meld de Belgische krant De Tijd. De Oostenrijkers konden slechts 0,17%t van de Recticel-aandeelhouders overtuigen met een bod dat fors onder de beurskoers lag. Greiner sluit een nieuw bod op het afgeslankte Recticel niet uit.

 

Hoe is deze situatie ontstaan? De Oostenrijkse groep Greiner kocht in het voorjaar van 2021 het belang (27%) van de holding Bois Sauvage in de Belgische schuimrubberproducent en lanceerde midden mei een bod op de resterende aandelen tegen € 13,50 per stuk. Recticel vond het bod veel te laag en verkocht zijn divisie Engineered Foams - waar het Greiner vooral om te doen was - na de goedkeuring van zijn aandeelhouders aan de Amerikaanse schuimrubbergroep Carpenter. Ook de matrassendivisie ging de deur uit. Recticel is nu een zuivere isolatieproducent.

 

Wegens de forse klim van het aandeel Recticel sinds de aankondiging van het bod van de Oostenrijkers was de kans heel klein dat de operatie zou slagen. Dinsdag kwam daar de definitieve bevestiging van: slechts 0,17% van de aandelen (92.839 stuks) is door Recticel-aandeelhouders aangeboden, waardoor het bod vervalt en Greiner die aandelen niet zal verwerven.

 

Het is geen verrassing dat het bod is mislukt. Het opvallendste is dat er überhaupt aandeelhouders waren die samen 92.839 aandelen aanboden voor € 13,50. Op de beurs krijg je ongeveer € 19 voor een aandeel Recticel.

 

Axel Kühner, de ceo van Greiner, geeft in een gesprek met De Tijd zijn nederlaag toe. 'We hadden dit niet verwacht, zeker niet toen we ons bod vorig jaar lanceerden. Maar we zagen de koers van Recticel stijgen en wisten dat dat ongunstig was voor ons project.' Hij blijft geloven dat een combinatie Recticel-Greiner zin had. 'Maar Recticel heeft een andere weg gekozen en dat respecteren we.'

 

Als Greiner het pakket Recticel-aandelen van Bois Sauvage overneemt en meteen weer verkoopt, kan het aan de huidige koers van Recticel een meerwaarde van € 81,5 miljoen boeken. Kühner wil echter niet opgeven. 'De nieuwe focus van Recticel op isolatie is interessant, onder meer op het vlak van duurzaamheid en het toekomstpotentieel,' stelt hij. 'We sluiten dan ook niet uit dat we - op basis van het pakket (27%) van Bois Sauvage dat we (gaan) verwerven - een nieuw bod lanceren op Recticel.' Greiner is nog niet actief in de isolatiebranche.

 

Wat zijn de andere opties voor de Oostenrijkers? Ze kunnen de deal met Bois Sauvage annuleren. Dat is weinig waarschijnlijk, omdat het pakket aan de vastgelegde prijs van 13,50 euro per aandeel een koopje is. Greiner kan het pakket ook kopen en referentieaandeelhouder van Recticel worden of kopen en ervoor kiezen de aandelen met een stevige meerwaarde - tegen de huidige koers zo'n 81,5 miljoen euro - door te verkopen, al ziet de Oostenrijkse groep zich niet als een kortetermijninvesteerder, zo stelt de Tijd.Links

www.beka.be
www.dewoonindustrie.nl
www.lattoflex.nl
www.recticel.be
www.recticel.com
www.swissflex.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, bed, matras, schuim, boxspring, meubel, slaap, slapen, nacht, decoratie, overname, te koop, acquisitie, overgenomen, merger, fusie, aandelen, technisch schuim, isolatieschuim, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #dwi, #recticel, #recticelbedding, #beka, #lattoflex, #swissflex, #greiner

Gerelateerd nieuws
Samenwerking Interieur Club en Glue
Tijdens Glue in september gaat De Interieur Club zijn netwerkborrel voor interieur- & designprofessionalsorganiseren op vrijdag 16 september!
lees verder
Ceo Intergamma gaat met pensioen
Na bijna 17 jaar leiding te hebben gegeven aan Intergamma, het grootste doe-het-zelfbedrijf van de Benelux, treedt ceo Harm-Jan Stoter per 1 september 2022 af.
lees verder
HMC op Masterly
Negen net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk op de Salone del Mobile in Milaan.
lees verder
Zelf renoveren badkamer
Het zelf renoveren van de badkamer kan snel en zonder sloopwerk met Masq Revela XL.
lees verder
Statiegeld stoel
Circuform geeft industrieel ontworpen meubels een circulair leven. Met meubels volledig gemaakt van gerecyclede materialen, die een lange levensduur hebben, wil het bedrijf een positieve bijdrage leveren aan een leefbare wereld.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden