Beurzen Frankfurt geannuleerd

Woensdag 05 januari 2022

Gezien de exponentiŽle toename van de besmettingen en de aangescherpte reis- en contactregelgeving, gaan de consumentengoederenbeurzen Christmasworld, Paperworld en Creativeworld voor januari en Ambiente voor medio februari 2022 niet door.
Beurzen Frankfurt geannuleerd
Beurzen Frankfurt geannuleerd Beurzen Frankfurt geannuleerd

De versoepeling van de pandemische situatie waar in december nog op werd gehoopt, is niet meer in zicht. In plaats daarvan verslechtert de situatie wereldwijd met een enorme, onvoorziene dynamiek. Deze extreme verslechtering als gevolg van de verspreiding van het Omicron-virus in Europa en Duitsland maakt het onmogelijk voor organisator Messe Frankfurt om de internationale beurzen Christmasworld, Paperworld en Creativeworld, evenals Ambiente, in Frankfurt eind januari en medio februari 2022 te laten doorgaan.

 

De vier evenementen, Christmasworld - met focus op seizoens- en feestelijke decoraties - Paperworld en Creativeworld - met assortimenten voor papier, kantoorbenodigdheden, stationery en hobby, craft en kunstenaarsbenodigdheden - en Ambiente - met een aanbod van de tafel-, keuken- en huishoudelijke artikelen, meubel- en decoratieve accessoires, woonconcepten, geschenken en modeaccessoires - zijn belangrijke beurzen in hun sector. Volgens Messe Frankfurt zouden de vier beurzen in hun respectievelijke productsegmenten zelfs in een kwantitatief gereduceerde vorm nog steeds de belangrijkste evenementen wereldwijd zijn geweest.

 

De exponentiële toename van het aantal besmettingen wereldwijd in zeer korte tijd en de daarmee gepaard gaande veelheid aan ontwikkelingen en beslissingen die buiten de invloedssfeer van de organisator liggen, hebben echter geleid tot een aanzienlijke verslechtering van de voorwaarden voor het houden van deze internationale vakbeurzen. Deze ontwikkelingen omvatten de classificatie van Duitsland als risicogebied en de bijbehorende reiswaarschuwingen en -beperkingen in landen als India, Japan en de Verenigde Staten, evenals de bijbehorende quarantaineverplichtingen. Ook speelt de dringende oproep, onder meer van het Robert Koch Instituut en de raad van deskundigen van de Duitse Bondsregering, om de contacten tot een minimum te blijven beperken en alle grote evenementen af ​​te gelasten een belangrijke rol.

 

De meeste exposerende en bezoekende bedrijven op Christmasworld, Paperworld en Creativeworld, evenals Ambiente, reageren volgens de organisatie momenteel op deze situatie met een bezoekverbod op reizen en beurzen vanwege de zorgplicht jegens hun werknemers om hen te beschermen tegen gezondheidsrisico's. De wereldwijde reisbereidheid neemt momenteel enorm af.

 

'Deze beslissing was voor ons allesbehalve gemakkelijk. De afgelopen maanden werden gekenmerkt door optimisme, energie en ideeën om  Christmasworld, Paperworld, Creativeworld en Ambiente een succesvolle doorstart na de verplichte pauze in 2021 te geven,' zo stelt Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt: 'Onze dank gaat dan ook uit naar al onze partners uit de sector consumptiegoederen, of het nu exposanten, bezoekers, verenigingen of de media zijn, die tot het einde toe met ons hebben meegewerkt aan de beurzen'

 

Er zijn geen plannen om het evenement uit te stellen. Braun legt uit: 'Omdat de trendgerichte bestelcycli van de internationale consumptiegoederenindustrie een jaarlijks evenement aan het begin van het jaar vereisen, zou een verschuiving naar de tweede helft van het jaar niet voldoen aan de behoeften van de exposerende bedrijven en bezoekers.' Informatie over de planning van de consumentengoederenbeurzen in Frankfurt voor 2023 wordt begin februari 2022 bekendgemaakt.

 

In het belang van de betrokken sectoren wordt de planning en uitvoering van de meer regionaal geörienteerde beurs Nordstil van 15 tot en met 17 januari 2022 in Hamburg nog niet aangepast. De uiterst onstabiele situatie wordt echter voortdurend herzien en beoordeeld in nauw overleg met de relevante lokale autoriteiten en industriële partners.

 

 Links

ambiente.messefrankfurt.com
christmasworld.messefrankfurt.com
heimtextil.messefrankfurt.com
techtextil.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.nl
www.messefrankfurt.com
www.nordstil.messefrankfurt.com/hamburg

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, e-commerce, online, internetshop, congres, netwerk, bijeenkomst, symposium, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, project, kantoor, huisshow, evenement, indoor, outdoor, binnen, lounge, Heimtextil, mess frankfurt, frankfurt, #ambiente, #christmasworld, #heimtextil, #techtextil, #messefrankfurt, #nordstil

Gerelateerd nieuws
Wonderful Wallcoverings
In het boek Wonderful Wallcoverings staat muurbekleding in al zijn vormen centraal. Muurbekleding is immers al lang niet meer enkel het klassieke bloemetjesbehang dat de kamer moet kleuren. Nieuwe designs en nieuwe technieken zorgen voor een waaier aan mogelijkheden.
lees verder
 
Mijn digitale zaak
lees verder
 
Eindexamenexpositie Cibap studenten
lees verder
Faillissement Riverdale
Riverdale, gespecialiseerd in woonaccessoires en lifestyle - artikelen, is onlangs failliet verklaard.
lees verder
Gezellige zomeravonden rond vuur
[Sponsored artikel] - Heerlijk lange zomeravonden, het is dus tijd om de vuurkorf en de BBQ te voorschijn te halen. Toch mag je niet zo maar in het wilde weg een vuurtje stoken. Wat zijn dus de doís en doníts voor vuur in je tuin?
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden