Beperkt verlies woonretail maart

Donderdag 30 april 2020

De cijfers over maart worden door de coronacrisis natuurlijk slechts deels beïnvloed, de strenge maatregelen gingen immers pas 15 maart in. Verrassend is misschien wel dat de totale Nederlandse detailhandel 3,5% meer omzet geboekt heeft. En hoe zat het met het interieur?
Beperkt verlies woonretail maart
Beperkt verlies woonretail maart

Non-food kwam totaal op -8% (volume -8,1%). Doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, deden het met 22,6% echter waanzinnig goed, maar dat zal vooral te danken zijn geweest aan de dhz-deel. Ook Consumentenelektronica en witgoed (+17,3%) en Drogisterijen (+15,4%) deden het uitstekend.

Meubels en woninginrichting daalden stevig (-6,6%) maar minder dan gemiddeld dus. Recreatie-artikelen (-10,1%) en helemaal Schoenen en lederwaren (-39,9%) en Kleding (-41%) kregen enorme klappen, wat ook weinig goeds voor april voorspelt.

De online-omzet groeide daarentegen flink in maart. Via pure webshops werd in januari 24,4% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 35,4%, totaal kwam uit op 28,8%.
Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Rapport Meubelzaken verschenen
In het Marketingrapport Meubelzaken 2020 staan de resultaten van een onderzoek onder meubelspeciaalzaken in Nederland. Hierin geeft Markdata.nl een overzicht van de ontwikkelingen in de meubeldetailhandel in Nederland.
lees verder
 
Folclore colori
lees verder
Nieuwe topman Riviera Maison
Edo Beukema is begin juni aangesteld als managing director van Rivièra Maison. In deze rol zal hij naast ceo Henk Teunissen verder werken aan de groei en de transformatie naar een omnichannel organisatie.
lees verder
 
Daling woonretail april
lees verder
 
Li omarmt Animisme
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden