Beperkt verlies woonretail maart

Donderdag 30 april 2020

De cijfers over maart worden door de coronacrisis natuurlijk slechts deels beïnvloed, de strenge maatregelen gingen immers pas 15 maart in. Verrassend is misschien wel dat de totale Nederlandse detailhandel 3,5% meer omzet geboekt heeft. En hoe zat het met het interieur?
Beperkt verlies woonretail maart
Beperkt verlies woonretail maart

Non-food kwam totaal op -8% (volume -8,1%). Doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, deden het met 22,6% echter waanzinnig goed, maar dat zal vooral te danken zijn geweest aan de dhz-deel. Ook Consumentenelektronica en witgoed (+17,3%) en Drogisterijen (+15,4%) deden het uitstekend.

Meubels en woninginrichting daalden stevig (-6,6%) maar minder dan gemiddeld dus. Recreatie-artikelen (-10,1%) en helemaal Schoenen en lederwaren (-39,9%) en Kleding (-41%) kregen enorme klappen, wat ook weinig goeds voor april voorspelt.

De online-omzet groeide daarentegen flink in maart. Via pure webshops werd in januari 24,4% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 35,4%, totaal kwam uit op 28,8%.
Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Ludo Campman naar Housing Heroes
Start up Housing Heroes meldt dat het bedrijf Ludo Campman heeft aangetrokken. Deze bekende naam in de branche wordt verantwoordelijk wordt voor de verdere ontwikkeling van de woninginrichting.
lees verder
DWI Voorjaarsvakdagen
DWI (De Woonindustrie) geeft vast een sneak preview van de Voorjaarsvakdagen in februari met nieuwe en verlengde samenwerkingen met exposanten en mooie collecties. Ook de data zijn bekend.
lees verder
Liefdeswerk van Li
Opnieuw is Li Edelkoort binnenkort te zien in een webinar dat gepresenteerd wordt door NII: A labour of Love.
lees verder
 
Toch geen IMM in 2021
lees verder
The Ultimate Wonderplants
Het luxueuze salontafelboek 'Wonderplants' speelt in op de trend om meer en ander groen in je interieur te brengen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden