Behangprimeur op Proposte

Woensdag 22 maart 2023

Op 18, 19 en 20 april vindt de 30e editie van Proposte plaats. Onder de 78 exposanten bevinden zich terugkerende en nieuwe exposanten. Dit jaar is voor het eerst ook een fabrikant van wandbekleding op de vakbeurs te vinden.
Behangprimeur op Proposte
Behangprimeur op Proposte Behangprimeur op Proposte

Texathenea keert in 2023 terug op de internationale gordijn- en meubelstoffenbeurs Proposte. Het Spaanse familiebedrijf specialiseert zich al sinds 1976 in hoogwaardige textielproductie voor mode, decoratie en contractprojecten. Elk type productie doet Texathenea zelf: van de ontwikkeling van weefsels tot de confectie. Een groot ontwerpteam begeleidt het hele idee- en productieproces, om unieke en gepersonaliseerde oplossingen aan te bieden.

Op 130.000 vierkante meter van de productiefaciliteit staat de grootste zonnepaneelinstallatie van Spanje die ongeveer 67% van de dagelijkse elektriciteit opwekt die de fabriek verbruikt. Zo wordt volgens het bedrijf de uitstoot van 2.700 ton CO2 vermeden.

 

In 1904 begon het familiebedrijf Linder in Violay, bij Lyon in Frankrijk, met het weven van stoffen voor decoratieve gordijnen en vitrages. Ook nu nog worden de stoffen ontworpen, geweven, geverfd en afgewerkt in de eigen fabrieken van het merk. Linder streeft er altijd naar om lokale benodigdheden en natuurlijke materialen te gebruiken: Vlas (linnen) en hennep die in Frankrijk worden geteeld.

Linder maakt gordijnen, vitrages, dekens, dekbedden en plaids. Dit jaar staat het bedrijf voor de eerste keer in zijn geschiedenis op de Italiaanse beurs. Linder werkt samen met verffabrikant V33, zoals te zien is op foto 2: Verf - Colorissim - Ceder groen en Cactus & Gordijnen - Palmeraie.

 

Italiaanse fabrikant Jannelli & Volpi is de eerste aanbieder van wandbekleding die op Proposte aanwezig is. Een primeur dus. Macro-geschaalde ginkgobladeren kenmerken de wandbekleding op foto 3. Het dessin is genoemd naar de duizendjarige stad Dali in China. De bladeren zien eruit alsof ze met subtiele lijnen zijn getekend op de driedimensionale achtergrond, gemarkeerd door een shantung zijde-effect.Links

www.propostefair.it
www.texathenea.com
www.linder.fr/en
www.jannellievolpi.it

Tags

nieuws, interieur, beurs, Italie, como, comomeer, btob, meubelstoffen, gordijnstoffen, reclamebeeld, verjaardag, designers, architecten, fabrikanten, bezoekers, editie, fiera, cernobbio, exposanten, #propostefair2023, #proposte2023 #proposte30, #propostefair, #jannelliandvolpi, #linder, #texathenea

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder
Stille revolutie in horren
Horrenfabrikant Unilux uit het Brabantse Boxtel introduceert de vernieuwde Plisséfit Hordeur: een stille revolutie in horren.
lees verder
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden