Balthazars Meubelbeurs Brussel 2023!

Woensdag 08 november 2023

Gisterenavond zijn op de voorlaatste dag van de Meubelbeurs Brussel voor de zestiende keer de Balthazars Awards uitgereikt door directeur Glenn de Maeseneer.
Balthazars Meubelbeurs Brussel 2023!
Balthazars Meubelbeurs Brussel 2023! Balthazars Meubelbeurs Brussel 2023! Balthazars Meubelbeurs Brussel 2023! Balthazars Meubelbeurs Brussel 2023! Balthazars Meubelbeurs Brussel 2023!

Tijdens de feestelijke bijeenkomst, opnieuw gepresenteerd door de charmante Verginie Claes, werden de winnaars van de twaalf-liter champagne - Balthazars -tijdens de Meubelbeurs Brussel bekend gemaakt.

De naam 'Balthazar Award' is gewijzigd in 'Brussels Balthazar Award' om de origine van de Awards te duiden. Ook de jury was weer voor de helft vernieuwd: Marie-Anne Desiere en Frances van der Steen maakten plaats voor Lennart Vanuffelen (ontwerper/maker bij ontwerpstudio Part) en Dieter Van Den Storm (creatief directuer van Mad Brussels). Veerle Windels (journaliste) en Hans Le Compte (architect) bleven.

De winnaars vielen dit jaar in de categorieën:
1. Best of Belgium
2. Innovation
3. Love at First Sight
4. Best International
Daarnaast was er een winnaar als Young Designer

Een overzicht van de winnaars (foto 1, v.l.n.r. Verginie Claes, Max Divani, Theuns, Saunaco, Caroline Van Hoeck en Glenn de Maeseneer; Innovation Living ontbreekt op deze foto) en laureaten en de namen van hun winnende model:

1. Saunaco - Ron (foto 2)
Jury: 'Ron is 100% Belgium made by Saunaco and designed by Studio Segers.'

Laureaten: Robu - Taku en Passe Partout - Bahia

2. Theuns - Sento  (foto 3)
Jury: 'De complete Sento-collectie plaatst Innovatie in een totaal nieuw perspectief. Deze innovatie grijpt terug naar het verleden, naar het  meubelvakmanschap par excellence, distantieert zich van de hightech-race.'

Laureaten: Herleven - Wave en Ecolife - Eco Agave

3. Max Divani - Abbracci  (foto 4)
Jury: 'Amore a prima vista! Fantastico! Abbracci komt binnen, laat je niet onberoerd. Het design  triggert, wat is hier aan de hand? Hier speelt de dynamiek van ‘opposites attract’'

Laureaten: Dienne - Petra en De Toekomst - Kelp

4. Innovation Living - Nolis (foto 5)
Jury: 'Nolis is een tijdloos en leesbaar ontwerp. You see what you get. De multifunctionaliteit is geen geheim, integendeel zelfs. Het daybed staat sterk op zichzelf in de ruimte, als een autonoom meubel om op te zitten, relaxen, chillen, loungen.'

Laureaten: Himolla - Modell 1462 en Poldem - Dixon

Young Designer Winnaar: Caroline Van Hoeck – Vlak (foto 6)
Jury: 'Vlak is vooral speels: een boeiend, grafisch spel van vlakken, lijnen, schaduwen, kleuren.  De naam verwijst naar geometrische vormen en meubelplaten. Maar ook naar de kleurvlakken: colour-blocking.  Ieder vlak is weer anders.'

Woensdag 8 november is de laatste dag van de beurs, geopend van 9-18 uur.Links

www.meubelbeurs.be
www.de-toekomst.nl
www.diennesalotti.it
www.ecolifebeds.com
www.herleven.eu
www.himolla.com
www.innovationliving.com
www.maxdivani.it
www.passepartoutnv.be
www.poldem.pl
www.robubelgium.be
www.saunaco.com
www.studiosegers.be
www.theunsmte.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Mozaïek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, #balthazar, #meubelbeursbrussel, #meubelbeurs, #detoekomst, #diennesalotti, #ecolifebeds, #herleven, #himolla, #innovationliving, #maxdivani, #passepartoutnv, #poldem, #robubelgium, #saunaco, #studiosegers, #theunsmte

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
Consument iets negatiever
Het vertrouwen van consumenten in Nederland daalde in mei een fractie, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen nam af van -21 in april naar -22 in mei.
lees verder
Burgemeester sluit beddenwinkel
Beddenwinkel Boxspringstudio in Leiden moet van interim-burgemeester Peter van der Velden nog zeker een maand dicht blijven. Voor het pand ging in de nacht van maandag op dinsdag een explosief af.
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Floriworld Trade & Event Center
Nes Vastgoed slaat de handen ineen met een (niet genoemde) partner uit de home deco business in de sierteeltsector om het voormalige Floriworld gebouw op het Royal Flora Holland-terrein in Aalsmeer compleet te transformeren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden