Balta voorziet moeilijk 2019

Woensdag 06 maart 2019

Balta verwacht geen winstherstel in 2019, zo meldt De Tijd. De tapijtfabrikant had al een lastig 2018 en is pessimistisch over een winstherstel dit jaar.
Balta voorziet moeilijk 2019

De West-Vlaamse tapijtproducent haalde afgelopen jaar nog wel de - verlaagde - winstprognose, maar de schuldgraad steeg fors. De brutobedrijfswinst bedroeg € 72,4 miljoen (-14%). De jaaromzet bedroeg € 646,2 miljoen (-2%).

De nettowinst was € 7,3 miljoen, maar de nettoschuld was eind 2018 met € 8,3 miljoen gegroeid tot € 261,8 miljoen. Er werd dan ook geen dividend uitgekeerd.

Na diverse winstwaarschuwingen is Balta sinds de beursgang in juni 2017 al driekwart in waarde gedaald. Vooral een verminderde vraag naar kamerbreed tapijt in de voor Balta belangrijke Engelse markt en verhoogde kosten zijn daar volgens interim-CEO en voorzitter Cyrille Ragoucy debet aan.

Klanten opteren steeds vaker voor vlakke vloeren zoals vinyl en laminaat. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld concurrent Mohawk, verkoopt Balta vrijwel alleen tapijt. Gezien de grote schuld lijken er ook weinig investeringsmogelijkheden. Derhalve wordt een lastig 2019 verwacht.

 Links

www.baltagroup.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, tapijttegel, #baltagroup, #mohawk

Gerelateerd nieuws
Hennepkarpetten
Hennep is een natuurlijke vezel die al sinds de oudheid in de textielwereld wordt gebruikt. Indikon maakt er karpetten van onder het label Carpet Edition.
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriŽntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder
 
Driedaagse ETC Design Experience
lees verder
Beeren op de weg
Precies een jaar na Robert van Beekum verkast opnieuw een accountmanager van stoffenleverancier Artex uit Aarle Rixtel naar Hillfloor in Genemuiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden