Balta voorziet moeilijk 2019

Woensdag 06 maart 2019

Balta verwacht geen winstherstel in 2019, zo meldt De Tijd. De tapijtfabrikant had al een lastig 2018 en is pessimistisch over een winstherstel dit jaar.
Balta voorziet moeilijk 2019

De West-Vlaamse tapijtproducent haalde afgelopen jaar nog wel de - verlaagde - winstprognose, maar de schuldgraad steeg fors. De brutobedrijfswinst bedroeg € 72,4 miljoen (-14%). De jaaromzet bedroeg € 646,2 miljoen (-2%).

De nettowinst was € 7,3 miljoen, maar de nettoschuld was eind 2018 met € 8,3 miljoen gegroeid tot € 261,8 miljoen. Er werd dan ook geen dividend uitgekeerd.

Na diverse winstwaarschuwingen is Balta sinds de beursgang in juni 2017 al driekwart in waarde gedaald. Vooral een verminderde vraag naar kamerbreed tapijt in de voor Balta belangrijke Engelse markt en verhoogde kosten zijn daar volgens interim-CEO en voorzitter Cyrille Ragoucy debet aan.

Klanten opteren steeds vaker voor vlakke vloeren zoals vinyl en laminaat. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld concurrent Mohawk, verkoopt Balta vrijwel alleen tapijt. Gezien de grote schuld lijken er ook weinig investeringsmogelijkheden. Derhalve wordt een lastig 2019 verwacht.

 Links

www.baltagroup.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, tapijttegel, #baltagroup, #mohawk

Gerelateerd nieuws
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Slapen op strand bij VT Wonen
Het strandseizoen kan van start gaan! Vanaf nu kun je blijven slapen op het Zandvoortse strand in een van de drie VT Wonen strandkamers van VT Wonen@Ajuma.
lees verder
Retail blijft groeien
Het blijft maar feest in de Nederlandse retail: in maart opnieuw ruim 4% meer omzet dan in maart 2018, het volume was 3,6% hoger. Zowel food als non-food groeiden en de interieursegmenten lagen weer aan kop!
lees verder
Mapei verhuist naar Apeldoorn
Het magazijn zat al in Apeldoorn, maar nu verhuist de gehele Nederlandse vestiging van Almelo naar de nieuwbouw aan de Oude Apeldoornseweg 37K.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden