Balta voorziet moeilijk 2019

Woensdag 06 maart 2019

Balta verwacht geen winstherstel in 2019, zo meldt De Tijd. De tapijtfabrikant had al een lastig 2018 en is pessimistisch over een winstherstel dit jaar.
Balta voorziet moeilijk 2019

De West-Vlaamse tapijtproducent haalde afgelopen jaar nog wel de - verlaagde - winstprognose, maar de schuldgraad steeg fors. De brutobedrijfswinst bedroeg € 72,4 miljoen (-14%). De jaaromzet bedroeg € 646,2 miljoen (-2%).

De nettowinst was € 7,3 miljoen, maar de nettoschuld was eind 2018 met € 8,3 miljoen gegroeid tot € 261,8 miljoen. Er werd dan ook geen dividend uitgekeerd.

Na diverse winstwaarschuwingen is Balta sinds de beursgang in juni 2017 al driekwart in waarde gedaald. Vooral een verminderde vraag naar kamerbreed tapijt in de voor Balta belangrijke Engelse markt en verhoogde kosten zijn daar volgens interim-CEO en voorzitter Cyrille Ragoucy debet aan.

Klanten opteren steeds vaker voor vlakke vloeren zoals vinyl en laminaat. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld concurrent Mohawk, verkoopt Balta vrijwel alleen tapijt. Gezien de grote schuld lijken er ook weinig investeringsmogelijkheden. Derhalve wordt een lastig 2019 verwacht.

 Links

www.baltagroup.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, tapijttegel, #baltagroup, #mohawk

Gerelateerd nieuws
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Woontotaal ontwikkelt platform Decoloop
Woontotaal is professionele software voor de calculatie van gordijnen en vloeren. Na al jarenlang actief te zijn in de interieurbranche, is er nu een nieuw platform: Decoloop.
lees verder
Nieuwe milieuverklaringen ERFMI
Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren ERFMI heeft de meest recente milieuproductverklaringen voor veerkrachtige vloerbedekkingen gepubliceerd. Ook de EPD-calculator op de website is vernieuwd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden