Art Deco is terug

Dinsdag 08 november 2022

Art Deco is na een kleine eeuw weer terug van weggeweest. Deze abstracte en rijke stijl kenmerkt zich door uitbundige en geometrische patronen, kwaliteitsmaterialen en vooral: decadentie. Dit komt terug in de nieuwe collectie behang van Arte.
Art Deco is terug
Art Deco is terug Art Deco is terug Art Deco is terug Art Deco is terug

Arte vult deze opvallende trend in met vorstelijke kleuren, gouden accenten en het gebruik van uiteenlopende materialen die van wandbekleding een opvallend accent in je interieur maken.

 

Geïnspireerd op de sissende rondingen van de Queen Cobra (foto 1) en haar grasrijke habitat, slaagt Arte erin muren tot leven te brengen. De overlappende en ronde vormen van het dessin werken hypnotiserend en houden je gevangen, net als de ogen van de slang. De geometrische feel van het patroon, in combinatie met de zachtere kleuren, ademt bovendien Art Deco. Deze wandbekleding wordt handgeweven met sisalvezel, een sterk materiaal gewonnen uit de agaveplant.

 

Het delicaat versierde dessin Tessera (foto 2) is een combinatie van kleine vierhoekige vormen die zijn inspiratie uit tessera haalt. Een materiaal gebruikt om mozaïekvloeren of decoratieve sieraden te vervaardigen uit steen, keramiek, terracotta of glas. De strakke en eerder simpele look van bekleding is een knipoog naar het weelderig elegante Art Deco. De kleurvariaties van het dessin zorgen bovendien voor een eigen unieke luxueuze feel.

 

De machtige tijger dompelt zich onder in een bad van weelderig goud en hij is niet alleen, omringd in het dessin met zijn soortgenoten en andere prachtige dieren. Deze imposante muurbekleding wordt uiterst precies met laser gesneden uit fineerhout en nadien bedekt met een laagje goudfolie. De Golden Tiger (foto 3) ademt exuberante en rijke elegantie en past daarom perfect in het interieur van de Roaring Twenties.

 

Het ritmisch opgebouwde dessin Gallop (foto 4) lijkt met zijn ronde vormen op achtergelaten hoefafdrukken. Het patroon herhaalt zichzelf door de bekleding heen, waarbij de kleurschakering continu wordt afgewisseld. Opnieuw gebruikt Arte een geometrisch en abstract patroon om een ode te brengen aan de Art Deco stijl. Bovendien wekt het de suggestie handgesneden te zijn uit kurkfragmenten, afgewerkt met glanzende contouren.

 

Kijk mee naar hoe de mechanische deuren openschuiven, stap naar binnen en word getransporteerd naar het rijke verleden van Art Deco: Moxie (foto 5) is een elegante wandbekleding, geïnspireerd op de klassieke, metalen harmonica liftdeuren die typerend waren voor de tijdsperiode. En wanneer tijdreizen geen optie is, is reizen naar Parijs een goed alternatief. Dezelfde luxueuze Art Deco liften zijn namelijk nog steeds te vinden in sommige Parijse hotels.Links

www.arte-international.com/nl

Tags

nieuws, interieur, artdeco, behang, muurbekleding, luxe, uitstraling, dessins, ontwerpen, imposant, kleuren, tijger, fineerhout, goudfolie, lift, wandbekleding, klassiek, tijdsperiode, parijs, #arte, #arteinternational

Gerelateerd nieuws
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Groei kijk op gordijnen
De franchiseformule kijk op gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder
Inspiratie met kleurexpertise
Paint & Paper Library, het Britse merk voor verf en behang, inspireert wereldwijd interieurdesigners, architecten en veeleisende huiseigenaren met ongeŽvenaarde kleurexpertise en innovatieve ontwerpideeŽn.
lees verder
Carpetright UK op rand faillissement
Carpetright heeft in Groot BrittaniŽ een verzoek ingediend om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl het werkt aan een nieuwe financiering of een overname.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden