Akoestiekpaneel van Meister

Dinsdag 02 mei 2023

De nieuwe akoestische panelen 'Acoustic Sence' van Meister geven de moderne inrichting een bijzondere flair en absorberen tot 95% van het geluid.
Akoestiekpaneel van Meister
Akoestiekpaneel van Meister Akoestiekpaneel van Meister

Acoustic Sense van Meister combineert Scandinavisch design met praktische geluidsisolatie en creëert zo een aangename sfeer, vooral in moderne woonomgevingen met maar weinig stoffering, zoals gordijnen en ander textiel. Het technische ontwerp van de panelen met vilten achterzijde biedt een effectieve geluidsabsorptie, waardoor het fijner is om gesprekken te voeren en het concentratievermogen toeneemt, voor een echte feel-good omgeving. Om volledig van dit geluiddempende effect te profiteren, volstaat het al een gedeelte van de wand of het plafond van deze panelen te voorzien. 

 

Gerecycled vilt en MDF

Het dragermateriaal is geluidsabsorberend, zwart vilt (100% vegan) dat voor wel 70% uit gerecyclede materialen bestaat. Het vilt wordt voorzien van smalle panelen van MDF met afgeschuinde randen. Dankzij de schuine delen en het gladde, vochtbestendige oppervlak zijn de panelen eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Acoustic Sense is geschikt voor vochtige ruimtes en kan dus ook worden gebruikt in de badkamer.

 

Het paneel is verkrijgbaar in zes hoogwaardige decors, van steen tot hoogwaardig notenhout en diverse lichtere eikenkleuren. Met een aantrekkelijke kamerhoge lengte van 2.600 mm en praktische breedte van 330 mm kunnen de individuele panelen zeer eenvoudig worden geïnstalleerd.

 

Eenvoudige montage en hoge geluidsabsorptie

De panelen van het merk Meister van fabrikant Meisterwerke kunnen rechtstreeks op de wand worden geïnstalleerd met montagekit of middels schroeven op een montageprofiel worden bevestigd (wand of plafond). Het montageprofiel kan worden voorzien van isolatiemateriaal voor een nog groter geluidsdempend effect.

Met een dergelijke combinatie kan met Acoustic Sense de hoogste geluidsabsorptieklasse (A – 95%) worden bereikt. Bij installatie op een montageprofiel zonder isolatiemateriaal kan een geluidsdemping van 65% (geluidsabsorptieklasse C) worden gerealiseerd en bij een rechtstreekse bevestiging op de wand kan zelfs nog een geluidsdemping van 30% (geluidsabsorptieklasse D) worden behaald.

 

Nog een voordeel is dat de panelen over de gehele lengte en breedte - zonder het risico op losse elementen die weer vastgezet moet worden - op maat kunnen worden gezaagd, omdat de lamellen zijn verlijmd en niet geniet.

Tevens zijn er bijpassende plinten en afdeklijsten voor de installatie op een montageprofiel verkrijgbaar. Acoustic Sense is 100% Made in Germany. De producten zijn verkrijgbaar bij Heditex.Links

www.meisterwerke.com
www.heditex.nl

Tags

nieuws, interieur, wandbekleding, panelen, decors, hoogwaardig, vilt, akoestiek, acoustisch, geluidsbeperkend, geluidsdempend, wand, bevestiging, notenhout, eikenhout, geluidsabsorptie, isolatiemateriaal, installatie, montage, profiel, montagekit, kamerhoog, vochtig, ruimtes, #acousticsense, #madeingermany, #meister, #meisterwerke, #heditex

Gerelateerd nieuws
Digitale academie
De Digitale Academie van de Ambiente, Christmasworld en Creativeworld georganiseerd door de Messe Frankfurt gaat van start met duurzaamheid als openingsthema.
lees verder
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder
 
NIeuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder
Banenwinkel voor retail
Inretail opent per 1 juni een tijdelijke banenwinkel in Deventer, met als doel om werkzoekenden, werkgevers en andere betrokkenen in de non-food retail met elkaar te verbinden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden