Actona Group neemt Theca over

Woensdag 27 oktober 2021

Kort na de aankondiging van een recordresultaat en de lancering van een ambitieuze groeistrategie kan Actona Group nu de overname van Theca aankondigen. Met de nieuwe acquisitie versterkt Lars Larsen Group haar positie binnen de stofferingsmarkt.
Actona Group neemt Theca over

Actona Group, een onderdeel van Lars Larsen Group (op de foto CEO Jimmi Mortensen), heeft onlangs haar ambitieuze groeistrategie Sustainable Business geïntroduceerd. Een van de aandachtsgebieden is het versterken van de positie binnen stoffering, een van de drie centrale business areas. De versterking zal worden verkregen door een combinatie van organische groei op basis van de huidige fabrieken in Oekraïne en China en door gerichte acquisities, voornamelijk in Noord- en Zuid-Europa.

 

Met de overname van Theca zet Actona Group een grote stap in de richting van het creëren van een sterke stofferingsdivisie met een grote verwachte omzet. Theca Primary produceert banken en ligstoelen en heeft eigen fabrieken in Litouwen en Wit-Rusland waar wekelijks meer dan 3.500 bestellingen worden geproduceerd. Theca is opgericht door Claus Svenningsen, die in het bedrijf blijft en verantwoordelijk wordt voor de nieuwe geconsolideerde bekledingsdivisie bij Actona Group. Tot nu toe bezat Svenningsen een derde van Theca, terwijl Dansk Ejerkapital (voormalig Industri Udvikling) en LTP Group elk eveneens een derde van de eigendom hadden. Wanneer de verkoop is afgerond, zal Theca voor 100 procent eigendom zijn van Actona Group. De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de Deense mededingings- en consumentenautoriteit.

 

Actona Group heeft zojuist de belangrijkste cijfers voor FY21 bekendgemaakt en presenteert een omzet van 2,43 miljard DKK, terwijl het recente boekjaar Theca een omzet had van ongeveer 0,5 miljard DKK.

 

Christian Tillema is verantwoordelijk voor de verkoop activiteiten van Theca en het merk Flexlux binnen Nederland. Hij is bereikbaar via +45 (0)27 29 80 81 of cht@theca.dk.

 

P.S. 04-01-2022: De Deense mededingings- en consumentenautoriteit heeft de overname inmiddels goedgekeurd.Links

www.actonagroup.com
www.theca.dk
www.flexlux.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, hotel, meubel, zitmeubel, draaifauteuil, draaistoel, fauteuil, stoel, relaxstoel, bank, #actonagroup, #larslarsengroup, #marcreith, #theca, #flexflux

Gerelateerd nieuws
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
Meubelbeurs Milaan naar juni
Om het meeste te kunnen halen uit het evenement is Salone del Mobile uitgesteld naar juni. De 60e editie van de Milanese beurs vindt plaats van 7-12 juni 2022.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder
Rolf Bakx weg bij Romo
Na 26 jaar vertrekt managing director Rolf Bakx bij The Romo Group. Hij wil de stoffenbranche achter zich laten en begint een nieuw leven in Portugal.
lees verder
Bod Greiner op Recticel mislukt
Het Oostenrijkse bod heeft vorig jaar een bod op de resterende aandelen van Recticel. Nu blijkt dat vrijwel geen aandeelhouder hier op in is gegaan en inmiddels heeft Recticel ook een aantal bedrijfsonderdelen al verkocht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden