Trends van Ambiente 2022

Woensdag 27 oktober 2021

Ambiente Trends 22+ presenteert drie baanbrekende voorspellingen die voortbouwen op eerdere thema's en deze op een zinvolle manier verder uitwerken.
Trends van Ambiente 2022
Trends van Ambiente 2022 Trends van Ambiente 2022

De Ambiente Trends bieden een overzicht van innovaties. Ze worden in kaart gebrachy en samengesteld door de ontwerpstudio Stilbüro Bora.Herke.Palmisano namens Messe Frankfurt. Wereldwijd filtert deze ontwerpstudio de baanbrekende invloeden uit design, kunst, architectuur, mode en levensstijl.

 

De trends voor 2022 zijn:

- Remedy; solving + cleaning

Wonen in nieuwe perspectieven: we willen een huis dat ons verrast met innovatieve oplossingen. Leven moet ook plezier en plezier geven als het creëren van nieuwe perspectieven. Niet alleen voor ons, maar ook voor de wereld in waarin we leven. Tegelijkertijd blijft ons huis het belangrijkste oase van rust, die een verhelderend effect moet hebben en nieuwe levenslust geven. Remedie oplossen + opruimen wijst de weg met biobased of gerecyclede materialen, futuristische oppervlakken en lichte en luchtige kleuren, naar een leefomgeving waar vrijheid  bevrijding betekent van alles wat schadelijk is, als het 'nieuwe normaal'. Dit wordt gekenmerkt met transparante stoffen, glinsterend glans en opwindende futuristische kleurovergangen. Foto 1.

 

- Identity; knowing and making

Natuurlijk leven is essentieel. In tijden van oneindige mogelijkheden gaan we 'bewust leven' zien als een herovering van traditionele kennis en vaardigheden. Identiteit weten + maken laat zien hoe duurzaam zo'n reflectie kan zijn: ontwerpers nemen de natuur als hun directe model en geven onze huizen een onvervalste identiteit. Zo simpel en puur als nooit eerder. Oppervlakken en materialen zijn sterk gebaseerd op de natuur. Vakmanschap krijgt een geheel nieuwe waardering. Het is niet alleen het product dat ons interesseert, maar ook hoe en door wie het is gemaakt. Producten die met de hand, lokaal of in kleine oplages zijn gemaakt met waardering voor overgeleverde kennis en tradities. Alternatieve materialen en natuurlijke kleurthema's benadrukken het diepe verbinding met ons huis. Foto 2.

 

- Lively;  improving + liberating

Leven voor een positieve verandering: levendig verbeteren + bevrijden geeft ons huis een nieuwe dynamiek. Met sterke kleuren, duidelijke grafische contrasten en artistiek ontworpen producten. Deze trend straalt inspirerend optimisme en een positieve vibe uit. De uitbreiding van ons huis in de stedelijke ruimte met zijn parken en openbare plaatsen heeft een bevrijdende en verkwikkende werking. De creativiteit van de ontwerpers, architecten en kunstenaars die besmettelijk is. Onze gedeelde missie: samen met anderen een pad uitstippelen in deze moeilijke tijden. Verandering is zichtbaar en voelbaar. Zomerse, lichtgevende tinten die warmte brengen. Frisse, heldere nuances ondersteunen de veelzijdigheid van dit dynamische woonthema. Foto 3.

 

Producten uit de collecties van Ambiente exposanten worden geselecteerd voor de drie themawerelden, waardoor toekomstige trends tastbaar worden door middel van beton op de microsite: www.ambiente-trends.com.

 

De volgende Ambiente vindt plaats van 11 t/m 15 februari 2022.Links

www.ambiente.messefrankfurt.com
www.stilbuero-bhp.de
www.ambiente-trends.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, binnen, huis, decoratie, interieurdecoratie, woonaccessoire, woondecoratie, accessoire, verlichting, lamp, meubel, kleinmeubel, consumentengoederen, beurs, tentoonstelling, show, event, evenement, expo, frankfurt, ethicalstyle, trends, ambiente, #ambiente, #messefrankfurt, #stilbuerobhp

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
light + motion van Prado
Met light + motion brengt het designtechnologiemerk prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder
Nieuwe accountmanager TTP Concepts
Groothandel TTP Concepts heeft er een nieuwe accountmanager bij. Vanaf deze maand is Danny Govers verantwoordelijk voor BelgiŽ en Luxemburg.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden