Juntoo in de etalage

Maandag 25 oktober 2021

Het Belgische De Tijd meldt dat de aandeelhouders van de groep boven Juntoo (voorheen Overstock Home), de badkamerketen X≤O, en Belgische marktleider in tuinmeubelen Overstock de verkoop van het bedrijf voorbereid.
Juntoo in de etalage

De drie retailketens hebben samen 80 showrooms, X²O (39), Overstock Garden (25) en Juntoo (16). X²O is gespecialiseerd in badkamerinrichting en heeft 24 winkels in België en 15 in Nederland. Juntoo en Overstock zijn alleen in België te vinden.

 

Volgens De Tijd hebben de aandeelhouders van de retailgroep de Amerikaanse zakenbank JP Morgan gemandateerd om een verkoop te begeleiden. Of de oprichter en hoofdaandeelhouder Jan Ollevier (64,45%) blijft is nog onduidelijk, investingsfonds Vendis bezit 26,6% van de aandelen. Zowel financiële spelers als sectorgenoten komen volgens bronnen in aanmerking.

 

Corona is voor de verkoop in de interieurbranche juist goed geweest. Ook de retailgroep is toen gegroeid, met nieuwe, een breder productengamma en meer online activiteit. In het boekjaar 2019-20 (tot 30 september) was ruimte voor een dividend van € 35 miljoen. Cijfers over 2020-2021 zijn nog niet beschikbaar, maar De Tijd speculeert dat de omzet gegroeid is tot een kleine € 400 miljoen en de brutobedrijfswinst (ebitda) tussen € 75 en 95 miljoen.Links

www.juntoo.be

Tags

nieuws, interieur, meubelen, designmerken, showroom, interieuradvies, BelgiŽ, verkoop, overname, #overstock, #juntoo, #x2o

Gerelateerd nieuws
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder
Stand van zaken voorjaarsbeurzen
Reikhalzend keek de interieurbranche uit naar de corona persconferentie, mochten de winkels weer open? Ook voor de verschillende beurscentra was dit een belangrijk moment, om af te wegen wanneer voorjaarsevenementen plaats kunnen vinden.
lees verder
 
Woningmarkt heeft het zwaar
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden