Actona Group neemt Theca over

Woensdag 27 oktober 2021

Kort na de aankondiging van een recordresultaat en de lancering van een ambitieuze groeistrategie kan Actona Group nu de overname van Theca aankondigen. Met de nieuwe acquisitie versterkt Lars Larsen Group haar positie binnen de stofferingsmarkt.
Actona Group neemt Theca over

Actona Group, een onderdeel van Lars Larsen Group (op de foto CEO Jimmi Mortensen), heeft onlangs haar ambitieuze groeistrategie Sustainable Business geïntroduceerd. Een van de aandachtsgebieden is het versterken van de positie binnen stoffering, een van de drie centrale business areas. De versterking zal worden verkregen door een combinatie van organische groei op basis van de huidige fabrieken in Oekraïne en China en door gerichte acquisities, voornamelijk in Noord- en Zuid-Europa.

 

Met de overname van Theca zet Actona Group een grote stap in de richting van het creëren van een sterke stofferingsdivisie met een grote verwachte omzet. Theca Primary produceert banken en ligstoelen en heeft eigen fabrieken in Litouwen en Wit-Rusland waar wekelijks meer dan 3.500 bestellingen worden geproduceerd. Theca is opgericht door Claus Svenningsen, die in het bedrijf blijft en verantwoordelijk wordt voor de nieuwe geconsolideerde bekledingsdivisie bij Actona Group. Tot nu toe bezat Svenningsen een derde van Theca, terwijl Dansk Ejerkapital (voormalig Industri Udvikling) en LTP Group elk eveneens een derde van de eigendom hadden. Wanneer de verkoop is afgerond, zal Theca voor 100 procent eigendom zijn van Actona Group. De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de Deense mededingings- en consumentenautoriteit.

 

Actona Group heeft zojuist de belangrijkste cijfers voor FY21 bekendgemaakt en presenteert een omzet van 2,43 miljard DKK, terwijl het recente boekjaar Theca een omzet had van ongeveer 0,5 miljard DKK.

 

Christian Tillema is verantwoordelijk voor de verkoop activiteiten van Theca en het merk Flexlux binnen Nederland. Hij is bereikbaar via +45 (0)27 29 80 81 of cht@theca.dk.Links

www.actonagroup.com
www.theca.dk
www.flexlux.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, hotel, meubel, zitmeubel, draaifauteuil, draaistoel, fauteuil, stoel, relaxstoel, bank, #actonagroup, #larslarsengroup, #marcreith, #theca, #flexflux

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder
 
Das Haus nieuwe vorm
lees verder
Woontrend 2022 - Traditional Sentiment
Onlangs presenteerde Inretail de woontrends voor 2022, voortkomend uit de tijdgeest Calibrate. In een serie van vier artikelen zullen deze behandeld worden, vandaag de derde: Traditional Sentiment.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden