Achter de Gevels aan de Amsterdamse grachten

Donderdag 03 april 2014

Menig bezoeker aan de Amsterdamse grachten zou graag eens een kijkje willen nemen achter de deuren van deze stadspaleizen. Dat kan vanaf vandaag tijdens de fototentoonstelling Achter de Gevels.
Achter de Gevels aan de Amsterdamse grachten

Van 21 maart tot en met 31 augustus 2014 is Achter de Gevels te zien op een zeer toepasselijke en sfeervolle locatie uit de Gouden Eeuw: de Cromhouthuizen, aan de Herengracht.

 

De fototentoonstelling, op initiatief van het Amsterdam Museum, toont het leven aan de gracht. Fotograaf Arjan Bronkhorst (1972) werd toegelaten in deze huizen, die vaak nog particulier worden bewoond. Dit voegt een extra dimensie toe aan de fotoserie: bewoners zorgen ervoor dat een monument blijft leven en kan worden doorgegeven aan volgende generaties. De fotoserie (en gelijknamige boek) Grachtenhuizen - Amsterdam Canal Houses van fotograaf Arjan Bronkhorst vertelt het verhaal van vier eeuwen wonen aan de Amsterdamse gracht. Het boek werd in de eerste maanden van zijn bestaan al een bestseller. De eerste druk was in een maand uitverkocht. De tweede druk ligt momenteel in de winkels. 

 

In de tentoonstelling zijn de huizen opgenomen van onder andere filmmaker Matthijs van Heijningen, Trudy Derksen, Elise Wessels en Gisèle d'Ailly van Waterschoot van der Gracht (1912-2013). Het zijn deze - veelal vermogende - particulieren die de historische grachtenhuizen hebben gered van de ondergang. 

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, schrijft over de fotoserie: ‘Arjan Bronkhorst maakte de foto's vanuit zijn oprechte passie voor grachtenhuizen. Zijn stijl is tijdloos en karaktervol en zijn beelden bijna verstild. Hij is als geen ander in staat geweest om het bijzondere gevoel weer te geven van het wonen aan de gracht tijdens de afgelopen vier eeuwen.’

 

Tentoonstelling: Achter de gevels

Van 21 maart tot en met 31 augustus 2014

Cromhouthuizen, Herengracht 366-368, Amsterdam

 

 

Boek: Grachtenhuizen - Amsterdam Canal Houses

ISBN 978 90 821354 0 4

Hardcover met stofomslag, 416 pagina's, 350 foto's, formaat 24x30 cm, zowel Nederlandse als Engelse tekst in één uitgave.

Het boek is via onderstaande link te bestellen bij Boekhandel Ceboha.Links

www.ceboha.nl/products/product.php?pid=1839
www.cromhouthuizen.nl
www.grachtenhuizen.org

Tags

interieur

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe ontwerpen van Moooi
lees verder
Atsma opent nieuwe Fidder Hästens Store
Het gaat ineens hard met de opening van nieuwe Hästens slaapwinkels. Namens Fidder Slapen uit Woerden opende auteur Barry Atsma een nieuwe 'store' in Rotterdam.
lees verder
Trendz kondigt sprekers aan
Na een succesvolle introductie tijdens de voorjaarseditie introduceert Easyfairs opnieuw workshops en presentaties tijdens Trendz Najaar 2019. De eerste sprekers zijn nu bekend.
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
 
Goethals naar Recor
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden