Achter de Gevels aan de Amsterdamse grachten

Donderdag 03 april 2014

Menig bezoeker aan de Amsterdamse grachten zou graag eens een kijkje willen nemen achter de deuren van deze stadspaleizen. Dat kan vanaf vandaag tijdens de fototentoonstelling Achter de Gevels.
Achter de Gevels aan de Amsterdamse grachten

Van 21 maart tot en met 31 augustus 2014 is Achter de Gevels te zien op een zeer toepasselijke en sfeervolle locatie uit de Gouden Eeuw: de Cromhouthuizen, aan de Herengracht.

 

De fototentoonstelling, op initiatief van het Amsterdam Museum, toont het leven aan de gracht. Fotograaf Arjan Bronkhorst (1972) werd toegelaten in deze huizen, die vaak nog particulier worden bewoond. Dit voegt een extra dimensie toe aan de fotoserie: bewoners zorgen ervoor dat een monument blijft leven en kan worden doorgegeven aan volgende generaties. De fotoserie (en gelijknamige boek) Grachtenhuizen - Amsterdam Canal Houses van fotograaf Arjan Bronkhorst vertelt het verhaal van vier eeuwen wonen aan de Amsterdamse gracht. Het boek werd in de eerste maanden van zijn bestaan al een bestseller. De eerste druk was in een maand uitverkocht. De tweede druk ligt momenteel in de winkels. 

 

In de tentoonstelling zijn de huizen opgenomen van onder andere filmmaker Matthijs van Heijningen, Trudy Derksen, Elise Wessels en Gisèle d'Ailly van Waterschoot van der Gracht (1912-2013). Het zijn deze - veelal vermogende - particulieren die de historische grachtenhuizen hebben gered van de ondergang. 

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, schrijft over de fotoserie: ‘Arjan Bronkhorst maakte de foto's vanuit zijn oprechte passie voor grachtenhuizen. Zijn stijl is tijdloos en karaktervol en zijn beelden bijna verstild. Hij is als geen ander in staat geweest om het bijzondere gevoel weer te geven van het wonen aan de gracht tijdens de afgelopen vier eeuwen.’

 

Tentoonstelling: Achter de gevels

Van 21 maart tot en met 31 augustus 2014

Cromhouthuizen, Herengracht 366-368, Amsterdam

 

 

Boek: Grachtenhuizen - Amsterdam Canal Houses

ISBN 978 90 821354 0 4

Hardcover met stofomslag, 416 pagina's, 350 foto's, formaat 24x30 cm, zowel Nederlandse als Engelse tekst in één uitgave.

Het boek is via onderstaande link te bestellen bij Boekhandel Ceboha.Links

www.ceboha.nl/products/product.php?pid=1839
www.cromhouthuizen.nl
www.grachtenhuizen.org

Tags

interieur

Gerelateerd nieuws
 
Reorganisatie management Nolte
lees verder
Sanders neemt Artländer over
De Duitse beddenfabrikant Sanders.eu GmbH verwerft een meerderheidsbelang in het familiebedrijf Aro Artländer. Met deze stap houdt Sanders de aanvoer van dons in eigen handen.
lees verder
Trendz staat voor de deur
Nog even en dan vindt de najaarseditie van Trendz plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Van 25 - 27 augustus zijn op decoratiebeurs weer volop nieuwe producten te vinden. Er is echter ook een uitgebreid programma van lezingen en presentaties.
lees verder
Afval uit paardenhouderij wordt stoel
Meubelontwerper Ruben van Megen lanceert deze zomer een bijzondere stoel. The Cord Connection is gemaakt van touw dat wordt gebruikt om hooi en stro samen te binden.
lees verder
Nieuwe data Tendence
Decoratiebeurs Tendence heeft de data van de komende editie aangepast. De beurs wordt een week vervroegd én een dag langer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden