Aankoop megastores Alexandrium

Maandag 19 juni 2023

Retail Estates gaat de winkels van Alexandrium II (megastores) aankopen, nadat het bedrijf ook al investeringen had gedaan in woonmall Alexandrium eerder dit jaar.
Aankoop megastores Alexandrium

Retail Estates heeft een koopovereenkomst getekend die zal leiden tot de aankoop begin oktober 2023 van het retailpark Alexandrium II Megastores te Rotterdam dat op zijn beurt deel uitmaakt van de grootste out-of-town winkelzone van de Randstad. De structurele verbinding tussen Alexandrium Woonmall, het regionaal Shopping Center Alexandrium (Alexandrium I – eigendom van Klépierre) en het retail park Alexandrium II Megastores, zorgt voor een uiterst complementaire mix en een voor Nederland uitzonderlijk winkelaanbod met in totaal 200 winkels over 111.500 m². Alle winkels zijn 7/7 open en Alexandrium trekt 15 miljoen bezoekers per jaar.

 

Het retailpark Alexandrium II Megastores vertegenwoordigt 26.500 m² grootschalige winkeloppervlakte verdeeld over 18 units met een groot aantal eersterangs huurders zoals Mediamarkt, Decathlon, Pets Place, Sportsworld en Coolblue. Het is één van de weinige perifere winkelparken waar de stedenbouwkundige voorschriften grootschalige winkels toelaten die ook voor niet-volumineuze detailhandel mogen aangewend worden zoals kleding, schoenen en sportartikelen. Het retailpark is volledig verhuurd.

 

Op het dak van het retailpark ligt een installatie met 2.690 zonnepanelen met een oppervlakte van 14.000 m², zijnde het equivalent van twee voetbalvelden. Deze installatie is eigendom van Eneco die de uitbating ervan voor haar rekening neemt en een vergoeding betaalt voor het

gebruik van het dak.

 

De investering in de aankoop van het retailpark zal € 81,50 miljoen (inclusief overdrachtsbelasting en transactiekosten) bedragen. De koopsom is niet hoger dan de door de vastgoeddeskundige Stadim vastgestelde fair value. Het aanvangsrendement beantwoordt aan de door Retail Estates gestelde doelstelling van minimaal 6% (zie het jaarcommuniqué van 26 mei 2023). De aankoop zal, na het bekomen van de administratieve goedkeuring van de stad Rotterdam, begin oktober 2023 plaatsvinden via twee Nederlandse dochtervennootschappen.

 

Door zijn unieke locatie aan de rand van de tweede grootste stad van Nederland en rekening houdend met de uitzonderlijk flexibele bestemmingsvoorschriften is dit retailpark zonder twijfel de kroon op de vastgoedportefeuille die Retail Estates in Nederland op zes jaar heeft uitgebouwd en waarmee ze marktleider is in de perifere detailhandel. Deze Nederlandse portefeuille bestaat uit twaalf retailparken, twee woonmalls en drie solitaire winkels, zijnde in het totaal 284 winkelpanden met een waarde van € 579 miljoen.

 

Eerder dit jaar investeerde het bedrijf ook al in een aantal winkels in woonmall Alexandrium.Links

www.alexandrium.nl
www.retailestates.com

Tags

nieuws, interieur, megastores, verhuuur, verbinding, rotterdam, woonmall, woonwinkel, winkelpand, eigendom, familie, investeringsmaatschappij, vastgoedbedrijf, overname, aankoop, vastgoed, huurders, dochterbedrijf, #Alexandrium, #CBRE, #Roobol, #Retailestate, #coolblue, #mediamarkt, #decathlon, #petsplace, #sportsworld, #eneco

Gerelateerd nieuws
Partnership Nobel Capital en Comafin
De Comafin Groep, een vooraanstaande franchiseorganisatie in de woninginrichtingsbranche, heeft een samenwerking aangekondigd met Nobel Capital Partners.
lees verder
Groei omzet detailhandel in oktober
De Nederlandse detailhandel zet bijna 5% meer om in oktober, het volume daalt heel licht, zo meldt het CBS.
lees verder
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Duurzaamheid en innovatie centraal
Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden