Aan tafel met Pilat & Pilat

Woensdag 05 januari 2022

Pilat & Pilat presenteert samen met architect/ontwerper Bart Vos de tafelserie Kodama en de nieuw stoel Hitoshi. De tafel-set van Bart Vos draagt de naam van Hitoshi Kodama (1931-2021). Deze Japanse schrijver wijdde zijn leven aan het maken van het Frysk-Japans woordenboek.
Aan tafel met Pilat & Pilat
Aan tafel met Pilat & Pilat Aan tafel met Pilat & Pilat Aan tafel met Pilat & Pilat

Kodama is een set tafels in verschillende geometrische vormen: een systeem van zeven los verkrijgbare elementen. Samen vormen ze een vierkant, net als in het Oosterse puzzelspel Tangram. De tafels van massief eiken zijn afzonderlijk van elkaar maar ook in allerlei verschillende opstellingen te gebruiken, thuis en in projecten. Kodama is dus een tafel, maar ook een systeem. De verschillende tafels - driehoeken, een vierkant en een parallellogram – kunnen met een klemsysteem verbonden worden. Hiermee voldoet het ontwerp volgens Pilat & Pilat aan de groeiende behoefte aan hybride wonen en werken.

 

Voor Kodama zijn verschillende lagen massief eikenhout kruislings verlijmd, zodat het blad niet kan gaan werken. De keuze voor patroon en houtrichting voor de tafels komt precies, vanwege het koppelen van de losse tafels, net als de detaillering van de poten. Die moeten even mooi zijn bij een losse tafel als wanneer ze gekoppeld zijn. Tegelijk met Kodama presenteren Bart Vos en Pilat & Pilat ook een stoel, ook uitgevoerd in massief eiken. Hitoshi is een helder en strak ontwerp, met een volgens het bedrijf opvallend zitcomfort - ook dankzij het losse leren kussen.

 Links

www.pilat.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kast, tafel, meubelen, stoel, bank, bijzettafel, salontafel, kruk, meubelmaker, meubel, hout, ambacht, #pilat, #kodama, #hitoshi

Gerelateerd nieuws
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
Meubelbeurs Milaan naar juni
Om het meeste te kunnen halen uit het evenement is Salone del Mobile uitgesteld naar juni. De 60e editie van de Milanese beurs vindt plaats van 7-12 juni 2022.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder
Rolf Bakx weg bij Romo
Na 26 jaar vertrekt managing director Rolf Bakx bij The Romo Group. Hij wil de stoffenbranche achter zich laten en begint een nieuw leven in Portugal.
lees verder
Bod Greiner op Recticel mislukt
Het Oostenrijkse bod heeft vorig jaar een bod op de resterende aandelen van Recticel. Nu blijkt dat vrijwel geen aandeelhouder hier op in is gegaan en inmiddels heeft Recticel ook een aantal bedrijfsonderdelen al verkocht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden