Aan tafel met Pilat & Pilat

Woensdag 05 januari 2022

Pilat & Pilat presenteert samen met architect/ontwerper Bart Vos de tafelserie Kodama en de nieuw stoel Hitoshi. De tafel-set van Bart Vos draagt de naam van Hitoshi Kodama (1931-2021). Deze Japanse schrijver wijdde zijn leven aan het maken van het Frysk-Japans woordenboek.
Aan tafel met Pilat & Pilat
Aan tafel met Pilat & Pilat Aan tafel met Pilat & Pilat Aan tafel met Pilat & Pilat

Kodama is een set tafels in verschillende geometrische vormen: een systeem van zeven los verkrijgbare elementen. Samen vormen ze een vierkant, net als in het Oosterse puzzelspel Tangram. De tafels van massief eiken zijn afzonderlijk van elkaar maar ook in allerlei verschillende opstellingen te gebruiken, thuis en in projecten. Kodama is dus een tafel, maar ook een systeem. De verschillende tafels - driehoeken, een vierkant en een parallellogram – kunnen met een klemsysteem verbonden worden. Hiermee voldoet het ontwerp volgens Pilat & Pilat aan de groeiende behoefte aan hybride wonen en werken.

 

Voor Kodama zijn verschillende lagen massief eikenhout kruislings verlijmd, zodat het blad niet kan gaan werken. De keuze voor patroon en houtrichting voor de tafels komt precies, vanwege het koppelen van de losse tafels, net als de detaillering van de poten. Die moeten even mooi zijn bij een losse tafel als wanneer ze gekoppeld zijn. Tegelijk met Kodama presenteren Bart Vos en Pilat & Pilat ook een stoel, ook uitgevoerd in massief eiken. Hitoshi is een helder en strak ontwerp, met een volgens het bedrijf opvallend zitcomfort - ook dankzij het losse leren kussen.

 Links

www.pilat.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kast, tafel, meubelen, stoel, bank, bijzettafel, salontafel, kruk, meubelmaker, meubel, hout, ambacht, #pilat, #kodama, #hitoshi

Gerelateerd nieuws
 
Elfde A-Meubel
lees verder
Nieuwe Knoll collecties
Knoll toonde recent de nieuwe collecties voor 2022 in samenwerking met toonaangevende hedendaagse talenten. Onder meer ontwerpers Antonio Citterio en Piero Lissoni droegen bij aan de creatieve evolutie.
lees verder
Geen doorstart voor Homestock
Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
lees verder
 
Nieuwe Belgische galerie
lees verder
Waarom een regendouche?
[Sponsored artikel] - We richten onze badkamer meer en meer in als een volwaardige ontspanningsruimte. Daar past een regendouche, uitgerust met een grote douchekop, zeker bij.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden