Zuivere stoel uit zee

Dinsdag 08 juni 2021

Zuiver wil onze oceanen een stukje schoner te maken en tevens zorgen voor extra bewustwording. Op World Ocean Day op 8 juni pre-lanceerde Zuiver daarom een nieuwe eco-bewuste stoel gemaakt van 100% upcycled oceaanplastic: The Ocean chair.
Zuivere stoel uit zee

The Ocean chair is een ontwerp in samenwerking met de Amsterdamse Studio Ape. De zitting is volledig gemaakt van plasticafval dat uit onze oceanen wordt gehaald. Het frame is gemaakt van staal, dat 100% recyclebaar is. Met zijn organische silhouet en vijf uni-tone kleuropties (coconot milk, brown rice, desert sage, zwart en natuurlijk oceaanblauw) is deze unieke stoel volgens Zuiver een vriend van elk interieur.

 

Het plastic wordt ingezameld door Resea-project, een Deense NGO die samen met lokale vissers in Indonesië grote oceaanopruimacties organiseert (verantwoordelijk voor 15% van het wereldwijde plastic afval dat jaarlijks in onze oceanen belandt). Niet alleen worden de levensomstandigheden van de vissers verbeterd, maar ook wordt het bewustzijn vergroot om de instroom van nieuw plastic te stoppen. Resea zorgt er ook voor dat het plastic wordt hergebruikt om nieuwe producten te maken. Nadat het afval is verzameld en gesorteerd, wordt het verscheept naar een fabrikant in China, waar de productie plaatsvindt. Om het bewustzijn en de transparantie te vergroten, heeft elke stoel een QR-code op het productlabel met de exacte locatie en hoeveelheid plastic afval die tot nu toe is ingezameld.

 

Binnenkort wordt de instore-datum van The Ocean Chair bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen hun e-mailadres achterlaten op de website van Zuiver, om als eerste te horen wanneer de stoel verkrijgbaar is via geselecteerde resellers. Adviesprijs € 189.Links

www.zuiver.com
www.reseaproject.com

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, logeerkamer, meubel, woonartikel, stoel, recycle, duurzaam, plastic, hergebruik, #zuiver, #theoceanchair, #reseaproject

Gerelateerd nieuws
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
 
Nieuwe agent voor Calia Italia
lees verder
Sofacompany zus Jysk
Sofacompany wordt een zus van Jysk. En Jysk doet een grote investering in Lelystad.
lees verder
Klaas Bakker start nieuw bedrijf
Klaas Bakker is in Genemuiden gestart met een nieuw bedrijf dat meubels en vloerkleden verkoopt via een winkel en een webshop.
lees verder
 
Awards voor Jan Goderis
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden