Woontrends 2024 - Playful Construction

Vrijdag 28 april 2023

Onder het thema 'never waste a good crisis' presenteerde Inretail onlangs de nieuwste woontrends voor 2024. In een serie artikelen zullen de woontrends deze week stuk voor stuk behandeld worden. Vandaag 4. Playful Construction.
Woontrends 2024 - Playful Construction

Playful construction is bont en ballorig. Na een crisis ga je veel vanuit een ander perspectief bekijken. En daar hoort een speelse inrichting bij, vol constructieve grapjes. Optimisme en kleur zijn in deze trend onmisbaar.

 

Kleuren​

Het kleurenpalet voor deze trend is enorm divers en de verschillende kleuren worden uitbundig met elkaar​ gecombineerd. Ondanks het uitgesproken kleurrijke karakter van deze trend is de kleurkaart niet alleen​ opgebouwd uit felle kleuren maar zien we hier ook frisse pasteltinten. Het totaal wordt aangevuld met zilver en​ lichtgrijs.​

 

​Vormen​

De gebruikte vormen zijn opvallend en constructief. Zij geven vaak een verrassende andere kijk op het product,​ alsof er een onderzoek naar totale nieuwe mogelijkheden plaatsvindt. De nieuwe vormentaal die hierdoor ontstaat​ is naast het opvallende kleurgebruik het belangrijkste productingrediënt.​

 

​Materialen

De gebruikte materialen zijn van ondergeschikt belang in deze trend: kleur en vorm is waar het hier om draait. Om​ het constructieve karakter van deze trend te benadrukken wordt er vaak gebruik gemaakt van buisconstructies​ van metaal, kunststof of glas. De oppervlakten zijn over het algemeen glad.​

 

Dessins ​

De dessins zijn hier beperkt tot strepen, blok ruiten, ribbels en cirkels, verder zijn de dessins van ondergeschikt​ belang.

 

Op 5 juni organiseert Inretail een masterclass voor de concrete toepassing van deze trends.

Eergisteren toonden we Woontrend 3. Gentle Paradox

De dag daarvoor toonden we Woontrend 2. New Cocooning.

Afgelopen maandag toonden we Woontrend 1. Meaningful Earth.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, masterclass, presentatie, trends, trendwatcher, crisis, ontwikkelingen, kleuren, materialen, vormen, producten, inspiratie, interieuradvies, interieurstyling, waaier, kleurenwaaier, kleur, tijdgeest, #aafjenijman, #inretail, #annahutten, #woontrends2024, #playfulconstruction

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
Consument iets negatiever
Het vertrouwen van consumenten in Nederland daalde in mei een fractie, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen nam af van -21 in april naar -22 in mei.
lees verder
Burgemeester sluit beddenwinkel
Beddenwinkel Boxspringstudio in Leiden moet van interim-burgemeester Peter van der Velden nog zeker een maand dicht blijven. Voor het pand ging in de nacht van maandag op dinsdag een explosief af.
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Floriworld Trade & Event Center
Nes Vastgoed slaat de handen ineen met een (niet genoemde) partner uit de home deco business in de sierteeltsector om het voormalige Floriworld gebouw op het Royal Flora Holland-terrein in Aalsmeer compleet te transformeren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden