Woontrends 2024 - Meaningful Earth

Maandag 24 april 2023

Onder het thema 'never waste a good crisis' presenteerde Inretail onlangs de nieuwste woontrends voor 2024. In een serie artikelen zullen de woontrends deze week stuk voor stuk behandeld worden. Vandaag 1. Meaningful Earth.
Woontrends 2024 - Meaningful Earth

De woontrend 2024 Meaningful Earth is samen te vatten als ruig en rustiek. Het vechten tegen de disbalans (of zoeken naar balans) in de maatschappij zie je hierin terug. De behoefte om verbonden te zijn met de natuur komt in deze trend naar voren. 

 

Kleuren​
De kleurkaart bestaat voor accessoires hoofdzakelijk uit bruintinten. Deze kleur is voor bloemen en planten wat​ minder geschikt en daarom is de kleurkaart voor bloemen en planten aangepast. Lichtgeel en zalmtinten​ gecombineerd met donker- en grijsgroen vertegenwoordigen de kleurkaart voor het bloemen- en plantengebruik.​

Vormen​
De gebruikte vormen zijn ruw, grof en onregelmatig of handmatig. Hierdoor krijgen ze een oer-uitstraling.​

Materialen
De gebruikte materialen zijn natuurlijk en grof en hebben vaak een milieuvriendelijke of gerecyclede oorsprong.​ Voorbeelden zijn: steen, mineralen, keramiek, kokos, jute, katoen, geperst gerecycled leer, klei, leem,​ onregelmatig glas.​

Dessins​
De dessins zijn natuurlijk en bestaan hoofdzakelijk uit vlekpatronen, fossielafdrukken en strepen. De​streeppatronen doen denken aan aardlagen.

 

Op 5 juni organiseert Inretail een masterclass voor de concrete toepassing van deze trends.

P.S. 25-04-2023: Woontrend 2. New Cocooning.

P.S. 26-04-2023: Woontrend 3. Gentle Paradox.

P.S. 28-04-2023: Woontrend 4. Playful Construction.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, masterclass, presentatie, trends, trendwatcher, crisis, ontwikkelingen, kleuren, materialen, vormen, producten, inspiratie, interieuradvies, interieurstyling, waaier, kleurenwaaier, kleur, tijdgeest, #aafjenijman, #inretail, #annahutten, #woontrends2024, #meaningful earth

Gerelateerd nieuws
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
 
R+T Award Aura Illuminated Shades
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Consument minder negatief
De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari. De koopbereidheid verbeterde, terwijl het oordeel over het economische klimaat wat verslechterde.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden