Woontrends 2024 - Meaningful Earth

Maandag 24 april 2023

Onder het thema 'never waste a good crisis' presenteerde Inretail onlangs de nieuwste woontrends voor 2024. In een serie artikelen zullen de woontrends deze week stuk voor stuk behandeld worden. Vandaag 1. Meaningful Earth.
Woontrends 2024 - Meaningful Earth

De woontrend 2024 Meaningful Earth is samen te vatten als ruig en rustiek. Het vechten tegen de disbalans (of zoeken naar balans) in de maatschappij zie je hierin terug. De behoefte om verbonden te zijn met de natuur komt in deze trend naar voren. 

 

Kleuren​
De kleurkaart bestaat voor accessoires hoofdzakelijk uit bruintinten. Deze kleur is voor bloemen en planten wat​ minder geschikt en daarom is de kleurkaart voor bloemen en planten aangepast. Lichtgeel en zalmtinten​ gecombineerd met donker- en grijsgroen vertegenwoordigen de kleurkaart voor het bloemen- en plantengebruik.​

Vormen​
De gebruikte vormen zijn ruw, grof en onregelmatig of handmatig. Hierdoor krijgen ze een oer-uitstraling.​

Materialen
De gebruikte materialen zijn natuurlijk en grof en hebben vaak een milieuvriendelijke of gerecyclede oorsprong.​ Voorbeelden zijn: steen, mineralen, keramiek, kokos, jute, katoen, geperst gerecycled leer, klei, leem,​ onregelmatig glas.​

Dessins​
De dessins zijn natuurlijk en bestaan hoofdzakelijk uit vlekpatronen, fossielafdrukken en strepen. De​streeppatronen doen denken aan aardlagen.

 

Op 5 juni organiseert Inretail een masterclass voor de concrete toepassing van deze trends.

P.S. 25-04-2023: Woontrend 2. New Cocooning.

P.S. 26-04-2023: Woontrend 3. Gentle Paradox.

P.S. 28-04-2023: Woontrend 4. Playful Construction.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, masterclass, presentatie, trends, trendwatcher, crisis, ontwikkelingen, kleuren, materialen, vormen, producten, inspiratie, interieuradvies, interieurstyling, waaier, kleurenwaaier, kleur, tijdgeest, #aafjenijman, #inretail, #annahutten, #woontrends2024, #meaningful earth

Gerelateerd nieuws
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Groei kijk op gordijnen
De franchiseformule kijk op gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden