Woonbranche luidt de noodklok

Woensdag 17 februari 2021

De Nederlandse woonbranche doet in een brief aan het kabinet een dringende oproep om de woonwinkels te heropenen. De orderportefeuilles zijn nagenoeg leeg en de branche dreigt ook niet in aanmerking te komen voor steunmaatregelen.
Woonbranche luidt de noodklok

In een brief aan minister-president Mark Rutte, het kabinet en alle beslissers in het Corona debat, doet de woonbranche een dringende oproep vanaf 3 maart 2021 de woon-, keuken- en badkamerwinkels te heropenen op basis van het protocol ‘Verantwoord Winkelen’ zoals dat is opgesteld door Inretail, de belangenbehartiger uit Zeist.

 

De brief is verstuurd namens de samenwerkende woonretailorganisaties, o.a. DMG (Waalwijk), Eijerkamp (Zutphen), Euretco Wonen (Hoevelaken), Garant Nederland (Rosmalen), Goossens (Veghel), Interring (Venlo), Internationale Meubel Groep (Etten Leur) en VME NL (Amersfoort).

 

De woonbranche heeft te kampen met nagenoeg lege orderportefeuilles en dreigt tussen wal en schip te vallen bij toekenning van de steunmaatregelen. Daarom luidt de woonbranche de noodklok. Zij zien een veilige en verantwoorde openstelling als enige oplossing voor het behoud van ruim 48.000 banen.

 

De samenwerkende woonretailorganisaties vertegenwoordigen 9.000 woon-, keuken- en badkamerwinkels in Nederland. Deze winkels zijn niet gevestigd in drukke winkelstraten, maar veelal op ruime woonboulevards of in buitenstedelijke gebieden. Ook beschikken de winkels over ruime showrooms en parkeerfaciliteiten, waardoor onderling contact tussen consumenten nihil is. Daarnaast is directe kassaverkoop onder normale omstandigheden maximaal 2% van de omzet, waardoor er geen rijen ontstaan voor de kassa.

 

Inmiddels neemt de vraag vanuit de consument toe. Winkels worden dagelijks gebeld en gemaild door consumenten met de vraag of ze toch de showroom mogen bezoeken. Er blijkt een grote noodzaak te zijn om een keuken-, badkamer- en maatwerkmeubilair te bestellen in verband met de levertijden en naderende oplevering van een woning. In sommige gevallen is er zelfs sprake van medische noodzaak, door bijvoorbeeld rug- of slaapproblemen die verholpen kunnen worden met een passend matras, hoofdkussen of (relax-)fauteuil. De orderportefeuilles lopen leeg en de (woon)winkels in België en Frankrijk zijn wel verantwoord open, waarbij er geen problemen ontstaan rondom het virus.

 Links

www.dmg.eu
www.eijerkamp.nl
www.euretco.com
www.garant-nederland.nl
www.goossenswonen.nl
www.i-m-g.nl
www.vmeretail.nl

Tags

woonwinkel, coronamaatregelen, sluiting, oproep, regering, woonkamer, slaapkamer, matrassen, badkamer, keuken, #dmg, #eijerkamp, #euretco, #garantnederland, #goossenswonen, #img, #vme

Gerelateerd nieuws
Jori’s topmodellen op de catwalk
Jori zorgt voor kleur in haar bestaande modellen. Vijf modellen krijgen een modieuze outfit of krijgen er een nieuwe pasvorm bij. De volgende producten paraderen over de virtuele catwalk.
lees verder
Deense fabrikant koopt collega
Meubelfabrikant Montana heeft een eveneens Deense fabrikant overgenomen om de positie op de projectmarkt te vergroten.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
 
Ajax slaapt topfit
lees verder
Topcentrum meubelindustrie
Het CBM heeft de eindrapportage van het project topcentrum meubelindustrie gepubliceerd, dat onder andere geleid heeft tot sterkere binding tussen bedrijfsleven en onderwijs.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden