Wijziging directie Heimtextil

Woensdag 12 juli 2023

Margit Herberth wordt vanaf 1 september 2023 als directeur verantwoordelijk voor het segment woningtextiel van Heimtextil en vormt samen met Bettina Bšr de nieuwe duale leiding van de vakbeurs voor woning- en contracttextiel.
Wijziging directie Heimtextil
Wijziging directie Heimtextil

Margit Herberth (foto 1) zal vanaf 1 september 2023 de functie van directeur Heimtextil voor het segment thuistextiel overnemen. Ze vult daarmee Bettina Bär aan, die sinds september 2022 verantwoordelijk is voor het segment thuistextiel. 'We zijn verheugd dat we Margit Herberth, een bewezen verkoopstrateeg met een sterke wereldwijde verkoop- en marketingachtergrond, hebben aangetrokken als directeur Heimtextil,' zegt Olaf Schmidt, vice president Textiles & Textile Technologies.

 

Herberth heeft meer dan tien jaar verkoopexpertise als Senior Sales Manager voor Messe Frankfurt's internationale beurzen voor consumentengoederen Beautyworld, Hair & Beauty en Christmasworld. Sinds 2018 beheerde ze als director marketing communications alle marketingactiviteiten voor de merken Paperworld, Christmasworld en Creativeworld en was ze verantwoordelijk voor het ontwerp van wereldwijde merkcampagnes in de consumentengoederensector, bijvoorbeeld voor Beautyworld.

Meest recentelijk, als hoofd Multimedia & Data, gaf ze leiding aan strategische performance marketing, waaronder de implementatie van gerichte smart data-campagnes, evenals de verdere ontwikkeling van audio- en videoformats voor beurzen voor consumentengoederen - waaronder Ambiente.

 

Margit Herberth zal in de toekomst verantwoordelijk zijn voor het segment huishoudtextiel en daarmee voor 's werelds grootste merk- en huismerkassortiment van beddengoed, bedlinnen, badtextiel, tafel- en keukenlinnen, matrassen, slaapsystemen, woonaccessoires, dekens, kussens en textielverwerkingsmachines. Een ander belangrijk onderdeel is de verdere uitbreiding van de textielduurzaamheidsstrategie en een nog sterkere internationalisering van de Heimtextil conferentie Sleep & More.

 

Herberth vervangt Meike Kern (foto 2) als langjarige directeur, die het bedrijf verlaat voor een nieuwe professionele uitdaging. 'Naast de aanzienlijke uitbreiding van zowel nationale als wereldwijde verkoopstructuren, heeft Meike Kern ook een trendsettende rol gespeeld in de verdere ontwikkeling van Heimtextil tot een inhoudelijk platform en wereldwijd condensaat van milieuvriendelijke textielinnovaties - niet in de laatste plaats in 2011 met de initiatie van de eerste groene formats. We wensen haar het allerbeste voor haar nieuwe werkkring,' vervolgt Schmidt.

 

Heimtex wordt gehouden van 9 t/m 12 januari 2024 in Messe Frankfurt.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.netherlands.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, directie, wisseling, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, heimtex, #heimtex, #Heimtextil, #messefrankfurt, #asianexcellence, #meikekern, #herbert

Gerelateerd nieuws
Partnership Nobel Capital en Comafin
De Comafin Groep, een vooraanstaande franchiseorganisatie in de woninginrichtingsbranche, heeft een samenwerking aangekondigd met Nobel Capital Partners.
lees verder
Groei omzet detailhandel in oktober
De Nederlandse detailhandel zet bijna 5% meer om in oktober, het volume daalt heel licht, zo meldt het CBS.
lees verder
Duurzaamheid en innovatie centraal
Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden