Westwing eindelijk zwart?

Maandag 18 maart 2019

Terwijl 'stalgenoot' Home24 de verliezen aaneen blijft rijgen, goochelde interieurwebshop Westwing over 2018 voor het eerst een winst uit de hoge hoed.
Westwing eindelijk zwart?

Westwing claimt over 2018 een brutowinst (Ebitda) van € 3 miljoen, waar dit een jaar eerder nog € 4 miljoen verlies was. De omzet van de webwinkel steeg volgens het jaarverslag met 16% naar € 254 miljoen.

Vreemd genoeg publiceerde Rocket Internet vorig jaar echter nog dat Westwing in 2017 een omzet van € 266 miljoen (-4,5% dan dus) en een verlies van bijna € 5 (i.p.v. 4) miljoen had behaald. De geschatte Nederlandse omzet was toen overigens € 36 miljoen.

De winst is een welkom lichtpuntje in de zware tijden voor de interieurwebwinkels: de geplande beursgang van Westwing afgelopen najaar werd een flop en ook Home24 is inmiddels flink uit de gratie bij beleggers.Links

www.home24.nl
www.westwing.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, #home24, #westwing

Gerelateerd nieuws
Das Haus 2020 haalt buitenleven binnen
Het jonge Spaanse ontwerpteam Mut is in 2020 verantwoordelijk voor de negende editie van Das Haus, dat op Imm Cologne te zien is.
lees verder
 
Nieuwe Roxxane van Nimbus
lees verder
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Piure neemt Bub over
De Duitse meubelfabrikant Piure uit München heeft collega Leo Bub Möbelwerke uit Poppenhausen overgenomen.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden