Wellemöbel weer failliet

Zondag 23 december 2018

Opnieuw een schok in de Duitse meubelindustrie: Wellemöbel moest afgelopen week het faillissement aanvragen.
Wellemöbel weer failliet

Het is niet leuk om te moeten melden, maar er blijven maar bedrijven in moeilijkheden komen. Dat is nu het geval voor de bedrijven die onder Wellemöbel vallen (Wellemöbel Beteiligungs GmbH & Co. KG, Wellemöbel Verwaltungs GmbH, Wellemöbel GmbH, MF Bad Lippspringe GmbH en Howelpa Logistik GmbH). Hiervoor is bij het Amtsgericht Paderborn een voorlopige insolventieprocedure aangevraagd, zo meldde Möbelmarkt vrijdag. Curator Frank Kebekus uit Düsseldorf onderzoekt de mogelijkheden voor voortzetting en reorganisatie.

Frank Kebekus was ook al betrokken bij een eerder faillissement van Wellemöbel in mei 2002. In november 2014 dreigde een nieuw faillissement, maar toen gebruikte Wellemöbel als een van de eerste bedrijven in de meubelindustrie de mogelijkheid om te renoveren in eigen beheer.

Wellemöbel produceert slaap- (Foto, Natura; website Welle), kantoor-, jeugd- en babymeubels op de locaties in Bad Lippspringe en Alsfeld en heeft ongeveer 530 mensen in dienst. Het logistieke bedrijf Howelpa, dat meubeldetailhandelaars levert, is gevestigd in Paderborn. De medewerkers zijn op de hoogte gebracht van de aanvraag. Net als andere bedrijven geeft ook Welle geeft als oorzaak een dalende consumentenvraag en felle - en door forse EU-subsidies oneerlijke subsidies - van Oost-Europese bedrijven.

 

P.S. 01-04-2019: Het is niet gelukt een investeerder te vinden. Twee kandidaten hebben deze week laten weten definitief afgezegd, waardoor het faillissement nu definitef is geworden.

 Links

www.welle.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, meubel, meubels, meubilair, personalia, surseance, failliet, faillissement, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #welle, #wellemobel, #wellemoebel, #howelpa

Gerelateerd nieuws
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder
 
Minotti opent showroom bij Co van der Horst
lees verder
PK22 Special Edition
Klanten moeten niet te lang wachten met het kopen van de speciale editie van PK22 van de Deense meubelfabrikant Fritz Hansen.
lees verder
 
Trendz uitgesteld naar Intirio
lees verder
 
Design Tales naar Vyva Fabrics
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden