Wellemöbel weer failliet

Zondag 23 december 2018

Opnieuw een schok in de Duitse meubelindustrie: Wellemöbel moest afgelopen week het faillissement aanvragen.
Wellemöbel weer failliet

Het is niet leuk om te moeten melden, maar er blijven maar bedrijven in moeilijkheden komen. Dat is nu het geval voor de bedrijven die onder Wellemöbel vallen (Wellemöbel Beteiligungs GmbH & Co. KG, Wellemöbel Verwaltungs GmbH, Wellemöbel GmbH, MF Bad Lippspringe GmbH en Howelpa Logistik GmbH). Hiervoor is bij het Amtsgericht Paderborn een voorlopige insolventieprocedure aangevraagd, zo meldde Möbelmarkt vrijdag. Curator Frank Kebekus uit Düsseldorf onderzoekt de mogelijkheden voor voortzetting en reorganisatie.

Frank Kebekus was ook al betrokken bij een eerder faillissement van Wellemöbel in mei 2002. In november 2014 dreigde een nieuw faillissement, maar toen gebruikte Wellemöbel als een van de eerste bedrijven in de meubelindustrie de mogelijkheid om te renoveren in eigen beheer.

Wellemöbel produceert slaap- (Foto, Natura; website Welle), kantoor-, jeugd- en babymeubels op de locaties in Bad Lippspringe en Alsfeld en heeft ongeveer 530 mensen in dienst. Het logistieke bedrijf Howelpa, dat meubeldetailhandelaars levert, is gevestigd in Paderborn. De medewerkers zijn op de hoogte gebracht van de aanvraag. Net als andere bedrijven geeft ook Welle geeft als oorzaak een dalende consumentenvraag en felle - en door forse EU-subsidies oneerlijke subsidies - van Oost-Europese bedrijven.

 Links

www.welle.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, meubel, meubels, meubilair, personalia, surseance, failliet, faillissement, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #welle, #wellemobel, #wellemoebel, #howelpa

Gerelateerd nieuws
 
Montis 2019 nieuws
lees verder
100% Circulair matras Mline
DBC (Dutch Bedding Company), beter bekend van het label M-line, heeft op de Imm Cologne haar eerste volledig circulaire matras geïntroduceerd: Green Motion.
lees verder
Herkansing BNS Crisp
Op maandagmiddag 28 januari 2019 organiseert de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten BNS Crisp opnieuw een informatieve bijeenkomst in de 'homebase' in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein.
lees verder
 
Candia Strom via Bakker
lees verder
Trendz voortvarend gestart
Gisteren is de voorjaarseditie van de decoratiebeurs Trendz 2019 in Gorinchem prima gestart: veel bezoekers, enthousiaste exposanten en een volle beursvloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden