Wellemöbel weer failliet

Zondag 23 december 2018

Opnieuw een schok in de Duitse meubelindustrie: Wellemöbel moest afgelopen week het faillissement aanvragen.
Wellemöbel weer failliet

Het is niet leuk om te moeten melden, maar er blijven maar bedrijven in moeilijkheden komen. Dat is nu het geval voor de bedrijven die onder Wellemöbel vallen (Wellemöbel Beteiligungs GmbH & Co. KG, Wellemöbel Verwaltungs GmbH, Wellemöbel GmbH, MF Bad Lippspringe GmbH en Howelpa Logistik GmbH). Hiervoor is bij het Amtsgericht Paderborn een voorlopige insolventieprocedure aangevraagd, zo meldde Möbelmarkt vrijdag. Curator Frank Kebekus uit Düsseldorf onderzoekt de mogelijkheden voor voortzetting en reorganisatie.

Frank Kebekus was ook al betrokken bij een eerder faillissement van Wellemöbel in mei 2002. In november 2014 dreigde een nieuw faillissement, maar toen gebruikte Wellemöbel als een van de eerste bedrijven in de meubelindustrie de mogelijkheid om te renoveren in eigen beheer.

Wellemöbel produceert slaap- (Foto, Natura; website Welle), kantoor-, jeugd- en babymeubels op de locaties in Bad Lippspringe en Alsfeld en heeft ongeveer 530 mensen in dienst. Het logistieke bedrijf Howelpa, dat meubeldetailhandelaars levert, is gevestigd in Paderborn. De medewerkers zijn op de hoogte gebracht van de aanvraag. Net als andere bedrijven geeft ook Welle geeft als oorzaak een dalende consumentenvraag en felle - en door forse EU-subsidies oneerlijke subsidies - van Oost-Europese bedrijven.

 Links

www.welle.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, meubel, meubels, meubilair, personalia, surseance, failliet, faillissement, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #welle, #wellemobel, #wellemoebel, #howelpa

Gerelateerd nieuws
Eve Sleep mikt alleen op kernmarkten
In 2016 betrad Eve Sleep als één van de vele online matrassenleveranciers de Nederlandse markt. Afgelopen zomer trok het bedrijf zich echter weer terug. Mede daardoor blijkt de omzet in 2018 met 'slechts' 25 procent gestegen, een stuk minder dan verwacht.
lees verder
Roewa en Selecta via JWR
JWR Bedden heeft haar leveringsassortiment andermaal uitgebreid. Dit keer gaat het om een samenwerking met het Duitse Rössle & Wanner.
lees verder
Hilco lokaal aangeboden
Op 18 maart werd de allereerste lokaal geproduceerde Hilco-draaifauteuil officieel overhandigd aan gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg.
lees verder
 
Westwing eindelijk zwart?
lees verder
Tempur inderdaad via Beter Bed
Beter Bed meldde afgelopen vrijdag in een persbericht dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Tempur.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden