W. Schillig herstructureert

Woensdag 24 januari 2024

Op 17 januari keurde de vergadering van schuldeisers unaniem het insolventieplan goed in de zelfbeheersprocedure van W. Schillig Polster M÷belwerke. Dit maakt de weg vrij voor de voortzetting van de fabrikant van gestoffeerde meubelen uit Opper-Franken.
W. Schillig herstructureert

'Met vereende krachten zijn we erin geslaagd een lang gevestigde onderneming te redden. Tijdens het zelfbestuurproces hebben we een duurzaam herstructureringsconcept ontwikkeld dat als basis dient voor een stabiele bedrijfsvoering in de toekomst,' legt herstructureringsmanager Ole Brauer van Anchor Rechtsanwaltsgesellschaft mbH uit. De goedkeuring van het faillissementsplan werd mede mogelijk gemaakt door een aanzienlijke financiële bijdrage van de aandeelhouder.

 

'We hebben de afgelopen maanden gerichte herstructureringsmaatregelen geïnitieerd en geïmplementeerd en veel interne projecten en processen onderzocht en geoptimaliseerd. Hiermee werd de basis gelegd om de bedrijfsgeschiedenis van het familiebedrijf, dat 75 jaar geleden werd opgericht, voort te zetten. Onze dank gaat uit naar alle betrokkenen – vooral de medewerkers en zakenpartners – voor hun inzet in tijden die niet gemakkelijk zijn voor de meubelindustrie. Het was een bijzondere prestatie dat wij onze bedrijfsvoering zonder beperkingen konden voortzetten en daarmee onze trouwe klanten betrouwbaar konden blijven beleveren. Vandaag zien we er optimistisch en goed voorbereid uit op de toekomst’, zegt Erik Stammberger (foto) ceo van W.Schillig.

 

De herstructureringsmaatregelen zijn al van kracht. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf zich momenteel beter dan eerder in de geplande cijfers werd verwacht. Willi Schillig Polster Möbelwerke GmbH & Co. KG, opgericht in 1949, heeft op 12 mei 2023 een aanvraag tot zelfbeheer ingediend. De insolventieprocedure werd op 1 augustus vorig jaar geopend. Als gevolg van de herstructureringsmaatregelen zullen 120 van de 225 arbeidsplaatsen van het bedrijf behouden blijven.Links

www.schillig.com

Tags

nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, fabrikant, industrie, gestoffeerd, meubelsector, woonkamer, slapen, slaapkamer, meubilair, project, kantoor, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, sluiting, #failliet, #wschillig, #VilleroyBoch, #VilleroyenBoch

Gerelateerd nieuws
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebˇ Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder
Nieuws van Johanson Design
De Zweedse meubelfabrikant Johanson Design introduceert dit jaar opnieuw een scala aan nieuwe producten. Interieurjournaal deelt een greep uit de noviteiten.
lees verder
 
Kiss Lounge Chair door Moooi
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden