Vrees voor faillissementen en ontslagen

Maandag 11 januari 2021

Uit een flitspeiling onder leden heeft Inretail geconstateerd dat veel ondernemers snel moeten gaan afslanken en er paniek aan het ontstaan is. Inretail vraagt kabinet dan ook om de juiste maatregelen te nemen.
Vrees voor faillissementen en ontslagen
Vrees voor faillissementen en ontslagen

Binnen enkele uren hadden 1.300 ondernemers uit de non-food Retailbranche gereageerd op een actuele flitspeiling van branche-organisatie Inretail. Ruim 60% geeft aan dat het bedrijf in 2021 moet gaan afslanken en er staan tienduizenden banen op de tocht. Er is een grote bezorgdheid en paniek te constateren. Jan Meerman, directeur Inretail: 'Er dreigt een groot maatschappelijk probleem waarvan ook de toekomstige generaties de lasten moeten dragen.'

 

Inretail roept het kabinet dan ook op om met realistische vergoedingen te komen. Deze is onder andere noodzakelijk om de onverkochte voorraden te compenseren. In deze vergoedingsregeling zijn nu geen verschillen tussen branches verwerkt en daardoor past de regeling niet. Maatwerk is hiervoor noodzakelijk.

 

Verder dringt Inretail er sterk op aan dat afhalen van bestellingen mogelijk wordt. Dit is in de rest van Europa (en in NL bij de bouwmarkten) al mogelijk, waardoor het ondernemers meer mogelijkheden biedt om producten aan consumenten te verkopen. Ook hiermee kunnen faillissementen worden voorkomen.

 

Het ziet er naar uit dat de lockdownmaatregen worden verlengd, waardoor deze extra ondersteuning minimaal noodzakelijk is. Het kabinet heeft al aangekondigd met aanvullende financiële compensatie te komen.Links

www.inretail.nl
www.mkbnederland.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, wonenbranche, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, inretail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, crisis, corona, covid-19, inretail, lockdown, maatregelen, financiŽn, compensatie, #lockdown, #mondkapjesplicht, #corona, #covid19, #inretail

Gerelateerd nieuws
Nieuwe leiding en producten Schramm
Het bed is volgens Schramm Werkstštten een thuis in huis: al bijna 100 jaar ontwerpt en produceert het bedrijf bedden en matrassen, maar ook dekbedden, kussen en bedlinnen. Dit jaar begint met een nieuwe directeur en nieuwe producten.
lees verder
Fleurige lente Indes Fuggerhaus
Het Duitse bedrijf Indes Fuggerhaus komt met een voorjaarscollectie gordijnstoffen waarbij genieten en ontspannen de kernwoorden zijn.
lees verder
 
Beurzen Frankfurt tot juni dicht
lees verder
Unilux helpt dealers een handje
Unilux, specialist in insectenwering, komt met een nieuwe initiatief om zijn meer dan 1.600 dealers te helpen in coronatijd. Omdat een showroom bezoeken niet of nauwelijks mogelijk is biedt Unilux zijn dealers een volledig uitgeruste Unilux horren webshop.
lees verder
Breed programma R+T Digital
In een persconferentie maakte Messe Stuttgart kort geleden meer informatie bekend over R + T digital. 285 exposanten nemen hieraan deel en er is een uitgebreid digitaal lezingenprogramma. Ook de R + T innovatieprijs wordt weer uitgereikt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden