Vloerretour recycling

Dinsdag 12 juli 2022

Cotap heeft recent Vloerretour gepresenteerd, een Nederlands initiatief voor het recyclen van pvc-vloeren. Volgens de vloergrossier is duurzaamheid vanwege klimaatverandering belangrijker dan ooit en moet ook de CO2-uitstoot stevig dalen.
Vloerretour recycling

Cotap vreest in ieder geval het de komende jaren door wet- en regelgeving hiertoe gedwongen wordt. Zo is vanaf 2050 elke fabrikant zelf verantwoordelijk voor de ‘end of life’ cyclus van zijn producten. Die doelstelling wil Cotap graag samen met klanten realiseren.

Cotap introduceert daarom Vloerretour: alle pvc snijresten, van zowel dryback als click pvc kosteloos opgehaald bij klanten en door een partner gerecycled. Dit wordt zo efficiënt mogelijk geregeld en indien mogelijk gecombineerd met de aflevering van een nieuwe bestelling. Dit bespaart ondernemers veel stortkosten, maar ook tijd. Cotap neemt niet alleen de pvc snijresten van haar eigen vloeren mee, maar ook van alle andere merken. Vervolgens worden er hiermee nieuwe producten ontwikkeld voor zowel particulier als  zakelijk gebruik. Cotap heeft overigens de ambitie om in de toekomst ook andere soorten vloeren te recyclen.

Vloerretour sluit aan bij de overtuiging om een zo klein mogelijke ecologische footprint achter te laten op aarde. Cotap vindt het belangrijk dat toekomstige generaties ook een groene en gezonde aarde hebben om op te leven.

Op dit moment test Cotap het Vloerretour-systeem met een aantal geselecteerde winkels, om indien nodig het proces nog te kunnen optimaliseren. In deze video is te zien hoe het werkt.

 

 

N.B. 18-07-2022: Forbo Flooring heeft overigens reeds sinds 2020 een soortgelijk project voor vinyl vloeren. Eerder was dit al voor linoleum het geval.Links

www.cotap.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, beurs, woonbeurs, event, evenement, show, vloer, bedekking, vloerbedekking, stoffering, stofferen, pvc, lvt, vinyl, snijrest, tapijt, karpet, kleed, vloerkleed, kamerbreed, #vloerretour, #cotap

Gerelateerd nieuws
 
Heditex neemt deel Schadebo over
lees verder
Festival bij Incoda
Op het vakevenement Incoda is er - naast het ontdekken van nieuwe collecties en innovaties op de stands van de exposanten en het netwerken onder het genot van gratis verzorgde catering - nog meer te doen.
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
Nieuw Intr point in Nuth
Per vandaag, 1 augustus, is het meest zuidelijk gelegen Intr Point verhuisd naar een nieuwe, grotere en klimaatneutrale locatie in Nuth.
lees verder
Tips voor goede werkkleding!
[Sponsored artikel] - Bij (ver)bouwen, klussen of renoveren is het motto: 'goed gereedschap is het halve werk'. Naast gereedschap geldt dat ook voor andere zaken. Waar moet je aan denken bij het kiezen van de juiste werkkleding?
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden