Verslag Domotex 2024

Maandag 15 januari 2024

Tijdens Domotex 2024 kwamen zo'n 1.000 exposanten uit 60 landen naar Hannover om een veelbelovend zakenjaar af te trappen en hun innovaties aan bezoekers te tonen.
Verslag Domotex 2024
Verslag Domotex 2024 Verslag Domotex 2024 Verslag Domotex 2024 Verslag Domotex 2024

De beurs werd goed bezocht en de heldere indeling zorgde ervoor dat de bezoekers snel hun weg konden vinden in de diverse hallen. Er waren vooral aanbieders van pvc–vloeren, laminaatvloeren en houten vloeren te vinden, aangevuld met de leveranciers van matten, ondervloeren, etc. En uiteraard is er ook een breed aanbod aan vloerkleden getoond in diverse speciale hallen.

 

Sonia Wedell-Castellano, global director van Domotex stelt dat de vloerbedekkingsbeurs heeft bewezen opnieuw de drijvende kracht te zijn voor business, trends en innovaties: 'Domotex is niet alleen de wereldwijde ontmoetingsplaats voor de industrie, maar ook de thuisbasis van de hele tapijt- en vloerbedekkingswereld, dankzij de positieve energie en het uitgesproken internationale karakter.' Tijdens de vier beursdagen ontmoetten ongeveer 18.000 bezoekers uit 140 landen ongeveer 1.000 exposanten uit meer dan 60 landen. 'We zijn verheugd dat beslissers uit nog meer landen dan voorheen naar Hannover komen om te leren over de nieuwste trends en producten - waaronder 170 debutanten - en om nieuwe zakelijke contacten te leggen,' zo vervolgt ze. 71% Van de bezoekers komt uit het buitenland - 65% uit Europa, 18% uit Azië, 9% uit Amerika, 4% uit het Midden-Oosten en de rest uit Afrika en Australië.

 

De 2024-editie van Domotex bood deelnemers inspirerende speciale displays, een divers ondersteunend programma met conferenties, live presentaties en prijsuitreikingen en talloze mogelijkheden om te netwerken. De beurs richtte zich opnieuw op de megatrends duurzaamheid en circulaire economie. Bezoekers konden het hoofdthema Floored By Nature in het bijzonder ervaren op The Green Collection in Hal 23. Voor het tweede jaar bood de speciale display opnieuw buitengewone presentaties van duurzame en milieuvriendelijke producten, een tactiele presentatie van duurzame materialen door raumprobe Materialbank en de nieuwste onderzoeksprojecten van het Duitse onderzoeksinstituut voor vloersystemen TFI in Aken. De duurzame focus werd ook weerspiegeld in het productassortiment van de exposanten.

 

Op Domotex on Stage in hal 23 presenteerden sprekers uit de architectuur, interieur, ambacht, politiek, verenigingen, handel en trendscouts de nieuwste marktontwikkelingen en trendonderwerpen. Andere onderwerpen waren het tekort aan vakkrachten en de werkcultuur. Het conferentieprogramma werd aangevuld met de forums in het Retailers' Park, de Mood Spaces en de Carpet Design Awards.

 

Volgend jaar is er een speciale Domotex-Carpets & Rugs editie in Hannover die zal plaatsvinden van 16 tot 19 januari 2025.Links

www.domotex.de
www.global-fairs.com
www.hannovermesse.de

Tags

nieuws, interieur, vloeren, beurs, exposanten, wereldwijd, tapijt, karpetten, elastischevloeren, lvt, pvcvloeren, laminaat, laminaatvloeren, vinyl, vinylvloeren, houtenvloeren, parket, presentatie, stand, internationaal, duurzaam, circulair, groen aanbod, fabrikanten, merken, hannover, #domotex, #flooredbynature, #messehannover, #greencollection, #domotexcarpetsandrugs

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Nieuwe ceo voor Belysse
James Neuling is benoemd tot ceo van Belysse Group, het bedrijf achter onder andere de merken Modulyss en ITC.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
Evolutie in vloeren
Tarkett introduceert de Id Evolution, een duurzame non-pvc vloercollectie. Gemaakt met 64% mineralen voor een gezonder binnenklimaat.
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden