Verduurzaming ook bij houtkachels

Dinsdag 05 oktober 2021

[Sponsored artikel] - Dat traditionele houthaarden niet het meest milieuvriendelijk zijn is algemeen bekend. Hoe het met de duurzaamheid van moderne houthaarden is gesteld, lees je in dit artikel.
Verduurzaming ook bij houtkachels

Een duurzame toekomst. Dat is de visie van Nederland en daarom zijn er allerlei maatregelen voor het tegengaan van de klimaatverandering in de beleidsplannen te vinden. Maar ook zonder deze maatregelen kiezen de meeste Nederlanders uit zichzelf al voor duurzaam wonen. Dat komt terug in isolatie en groene energie. Zelfs verlichting en verwarming wordt steeds duurzamer.

Maar hoe zit dat eigenlijk met houtkachels? Dat traditionele houthaarden niet het meest milieuvriendelijk zijn is algemeen bekend. Hoe het met de duurzaamheid van moderne houthaarden is gesteld, lees je in dit artikel.
Uit onderzoek van Multiscope eerder dit jaar blijkt dat duurzaamheid niet langer een tijdelijke trend is. Namelijk iets meer dan de helft (51%) van de Nederlanders is al bezig met het verduurzamen van de woning en het interieur. Het gaat daarbij zelfs om bijna 16 miljoen duurzame aanpassingen!

 

Waarom is verduurzamen zo populair?

Dat het onderwerp verduurzaming populair is onder de Nederlanders, heeft diverse redenen. Allereerst is duurzamer wonen natuurlijk een investering die een positief effect heeft op leefomgeving en natuur. Ook blijkt uit diverse onderzoeken dat duurzaam wonen, en vooral wonen met natuurlijke elementen in interieurs, een positief effect hebben op de mentale en fysieke gezondheid.

Een andere reden voor verduurzamen heeft te maken met het financiële plaatje. Uit hetzelfde onderzoek van Multiscope blijkt dat een kwart van de Nederlanders duurzame aanpassingen doorvoeren om de energierekening te verlagen. En dat is precies wat een moderne houtkachel zo interessant maakt.

 

Bespaar energiekosten met moderne houthaard

Herbert Veneberg, eigenaar van De Marketing Reus en adviseur bij Haardenexpert, zegt hierover het volgende: 'Hoewel de energierekening verlagen een hoge prioriteit heeft bij veel Nederlanders, staat een duurzame houthaard niet direct op de lijst. Toch is het een hele goede vervanger voor traditionele houthaarden of andere verwarmers. Moderne houthaarden beschikken over een rendement van 75% tot 80%. Dat betekent dat tot 80% van de opgewekte warmte gebruikt wordt om je woning te verwarmen. Meer warmte van een blok hout, betekent dat je minder vaak de kachel aan hoeft te zetten. En dat scheelt zeker in de energierekening!

 

Een mooie eyecatcher in interieurs

Een moderne houthaard heeft een mooi rendement (traditionele houthaarden vaak slechts 10% tot 20%). Ook worden de stookkamers en brandtechnieken steeds beter gemaakt, waardoor hout beter opbrandt en er minder uitstoot van houtrook plaatsvindt. Het belangrijkste voordeel van de houthaard is dat het toch echt een onmisbaar interieurstuk is. Het vlammende vuur geeft een gezellige sfeer en het brandhout kun je neerleggen ter decoratie. Win-win dus!


[sponsored artikel]Links

www.haardenexpert.nl
www.demarketingreus.nl

Tags

Interieur, inrichting, open haard, haard, kachel, vlam, sfeerhaard, gashaard, duurzaam, houtkachel, vlambeeld, #demarketingreus, #haardenexpert, #marketingreus

Gerelateerd nieuws
Honingkleurige glaskunst
Het Tsjechische Rückl is gespecialiseerd in het eeuwenoude ambacht van het glasblazen. Sinds 2017 vaart het bedrijf een moderne koers, met nieuwe collectie ontwikkeld door Rückl Art Director Rony Plesl.
lees verder
Gelukkig bij Nancy Homestore
[sponsored artikel] - In het Centrum van Rotterdam zit de showroom van Nancy Homestore: een interieurzaak die met winkel en webshop er naar streeft om mensen blijer en gelukkiger te maken.
lees verder
Cyberveiligheid moet omhoog
Inretail inventariseerde onder aangesloten winkels de status van de cyberveiligheid en roept op om hierin te investeren.
lees verder
Unieke interieurstukken verzameld
Interieurontwerpbureau Equilibre Interiors stelt sinds kort haar entrepot in Amsterdam Noord onder de noemer Equilibre Heritage open voor liefhebbers van vintage meubels en objecten.
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden