Verbergen van rolgordijn en rails

Maandag 10 januari 2022

Minimalisme blijft in de (interieur)archictuur een belangrijke stroming. Het verbergen van gordijnsystemen in het plafond en de muur (zoals bijvoorbeeld verduisteringsprofielen) is daarbij wenselijk. Decoline presenteert hiervoor een oplossing.
Verbergen van rolgordijn en rails
Verbergen van rolgordijn en rails Verbergen van rolgordijn en rails Verbergen van rolgordijn en rails Verbergen van rolgordijn en rails Verbergen van rolgordijn en rails

Bij minimalisme wordt er naar gestreefd om technieken zoveel mogelijk te verbergen, zodat er een strak totaalbeeld ontstaat. Hoe verberg je echter gordijnsystemen in het plafond en de muur (zoals bijvoorbeeld verduisteringsprofielen)? Specialist Decoline uit het Limburgse Pelt presenteert hiervoor een oplossing van de Zweedse specialist Blindspace, waarvan het de producten exclusief voor de Benelux verdeelt.

 

De oplossing die Decoline aanbiedt, bestaat uit twee delen. Enerzijds zijn er inbouwprofielen voor het verbergen van – meestal – rolgordijnen en anderzijds voor elektrische gordijnrails. Voor elektrische rails werkt Decoline al vele jaren samen met ‘core’ leverancier Somfy, met de Glydea-rails, bij Decoline bekend als de 502-rail, waarvoor er nu dus innovatieve ‘verstoppingsoplossingen’ beschikbaar zijn.

 

Volgens sales & marketing director Philippe Bonneel van Decoline worden de producten van Blindspace al in verschillende landen ter wereld verdeeld. Het is niet alleen toepasbaar op Decoline producten, maar ook op systemen van andere merken raamdecoratie en (elektrische) gordijnrails. Deze totaaloplossing is vooral interessant bij projecten waarbij de installateur al van bij de ontwerpfase wordt betrokken en er bij de bouwtekening al rekening gehouden wordt met deze afwerking.

 

Het bedrijf biedt drie oplossingen aan: de S-collectie, de C-Collectie en de H-collectie. De S-collectie bestaat uit standaard inbouwprofielen voor traditionele rolgordijnen, terwijl de C-collectie custom made  inbouwprofielen bevat, volledig maatwerk dus. De H-collectie biedt oplossingen voor nissen: er wordt een scharnier met een afdekplaatje geleverd, zodat een bestaande nis met bijvoorbeeld MDF afdekt kan worden.

 

Bij de R-collectie is de inbouwrail afgestemd op de Decoline elektrische rail 502 en de eindkappen op de Somfy Glydea motor of andere merken van elektrische gordijnrails. Wanneer de elektrische gordijnrail wordt gemonteerd, gaat deze vrijwel volledig op in het plafond en wordt nagenoeg onzichtbaar.

 

De R, S collectie en de H collectie liggen standaard bij Decoline op voorraad.Links

www.blindspace.com
www.decoline.com
www.somfy.be
www.somfy.nl

Tags

nieuws, interieur, gordijn, raambekleding, raamdecoratie, ophangsystemen, rails, gordijnrail, rolgordijn, electrisch, elektrisch, verborgen, maatwerk, verduisterend, inbouw, profiel, inbouwprofiel, afdekken, inbouwprofielen, gordijnrails, decorateur, #decoline, #blindspace, #somfy

Gerelateerd nieuws
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder
Adorn van Phillip Jeffries
Nog even een dan kunnen interieurprofessionals op 7 en 8 februari terecht in ETC Design Center Europe voor de Design Experience. Onder meer om bij Prades de nieuwste collecties van Phillip Jeffries te ontdekken.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder
Rolf Bakx weg bij Romo
Na 26 jaar vertrekt managing director Rolf Bakx bij The Romo Group. Hij wil de stoffenbranche achter zich laten en begint een nieuw leven in Portugal.
lees verder
Bod Greiner op Recticel mislukt
Het Oostenrijkse bod heeft vorig jaar een bod op de resterende aandelen van Recticel. Nu blijkt dat vrijwel geen aandeelhouder hier op in is gegaan en inmiddels heeft Recticel ook een aantal bedrijfsonderdelen al verkocht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden