Verbergen van rolgordijn en rails

Maandag 10 januari 2022

Minimalisme blijft in de (interieur)archictuur een belangrijke stroming. Het verbergen van gordijnsystemen in het plafond en de muur (zoals bijvoorbeeld verduisteringsprofielen) is daarbij wenselijk. Decoline presenteert hiervoor een oplossing.
Verbergen van rolgordijn en rails
Verbergen van rolgordijn en rails Verbergen van rolgordijn en rails Verbergen van rolgordijn en rails Verbergen van rolgordijn en rails Verbergen van rolgordijn en rails

Bij minimalisme wordt er naar gestreefd om technieken zoveel mogelijk te verbergen, zodat er een strak totaalbeeld ontstaat. Hoe verberg je echter gordijnsystemen in het plafond en de muur (zoals bijvoorbeeld verduisteringsprofielen)? Specialist Decoline uit het Limburgse Pelt presenteert hiervoor een oplossing van de Zweedse specialist Blindspace, waarvan het de producten exclusief voor de Benelux verdeelt.

 

De oplossing die Decoline aanbiedt, bestaat uit twee delen. Enerzijds zijn er inbouwprofielen voor het verbergen van – meestal – rolgordijnen en anderzijds voor elektrische gordijnrails. Voor elektrische rails werkt Decoline al vele jaren samen met ‘core’ leverancier Somfy, met de Glydea-rails, bij Decoline bekend als de 502-rail, waarvoor er nu dus innovatieve ‘verstoppingsoplossingen’ beschikbaar zijn.

 

Volgens sales & marketing director Philippe Bonneel van Decoline worden de producten van Blindspace al in verschillende landen ter wereld verdeeld. Het is niet alleen toepasbaar op Decoline producten, maar ook op systemen van andere merken raamdecoratie en (elektrische) gordijnrails. Deze totaaloplossing is vooral interessant bij projecten waarbij de installateur al van bij de ontwerpfase wordt betrokken en er bij de bouwtekening al rekening gehouden wordt met deze afwerking.

 

Het bedrijf biedt drie oplossingen aan: de S-collectie, de C-Collectie en de H-collectie. De S-collectie bestaat uit standaard inbouwprofielen voor traditionele rolgordijnen, terwijl de C-collectie custom made  inbouwprofielen bevat, volledig maatwerk dus. De H-collectie biedt oplossingen voor nissen: er wordt een scharnier met een afdekplaatje geleverd, zodat een bestaande nis met bijvoorbeeld MDF afdekt kan worden.

 

Bij de R-collectie is de inbouwrail afgestemd op de Decoline elektrische rail 502 en de eindkappen op de Somfy Glydea motor of andere merken van elektrische gordijnrails. Wanneer de elektrische gordijnrail wordt gemonteerd, gaat deze vrijwel volledig op in het plafond en wordt nagenoeg onzichtbaar.

 

De R, S collectie en de H collectie liggen standaard bij Decoline op voorraad.Links

www.blindspace.com
www.decoline.com
www.somfy.be
www.somfy.nl

Tags

nieuws, interieur, gordijn, raambekleding, raamdecoratie, ophangsystemen, rails, gordijnrail, rolgordijn, electrisch, elektrisch, verborgen, maatwerk, verduisterend, inbouw, profiel, inbouwprofiel, afdekken, inbouwprofielen, gordijnrails, decorateur, #decoline, #blindspace, #somfy

Gerelateerd nieuws
Wonderful Wallcoverings
In het boek Wonderful Wallcoverings staat muurbekleding in al zijn vormen centraal. Muurbekleding is immers al lang niet meer enkel het klassieke bloemetjesbehang dat de kamer moet kleuren. Nieuwe designs en nieuwe technieken zorgen voor een waaier aan mogelijkheden.
lees verder
Succesvolle Techtextil, Texprocess and Heimtextil Summer
Met in totaal 117 deelnemende landen, ongeveer 63.000 bezoekers en 2.300 exposanten werd het een goede herlancering van de internationale textielbeurzen in het beurscentrum van Frankfurt.
lees verder
Voordelen Pvc ramen en deuren
[Sponsored artikel] - Bij renovatie van je huis, kan je de materiaalkeuze van je ramen of deuren kiezen: hout, aluminium of pvc. Over pvc bestaan helaas tal van misverstanden. Toch is pvc hierbij een slimme keuze: alle voordelen op een rijtje!
lees verder
 
Marker Scholten bij BN
lees verder
 
Zomernieuws Woonindustrie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden