Veel activiteiten op Incoda

Maandag 18 september 2023

Op Interieur Collectie Dagen (Incoda), van zondag 24 t/m dinsdag 26 september, is er voor de bezoeker veel te beleven in Evenementenhal Gorinchem.
Veel activiteiten op Incoda
Veel activiteiten op Incoda Veel activiteiten op Incoda Veel activiteiten op Incoda Veel activiteiten op Incoda Veel activiteiten op Incoda

De Incoda wordt een evenement met drie dagen vol inspiratie, activiteiten en een breed marktaanbod van ruim 200 merken.

 

Incoda is meer dan een vakbeurs, hetgeen al blijkt uit het thema 'Incoda’s Interieur Festival'. Naast het ontmoeten van leveranciers, het kennis maken met nieuwe producten en mogelijkheden wordt er ook veel aangeboden om inspiratie en informatie te krijgen.

 

Midden op het vakevent is er een centraal plein, waar veel zal gebeuren. Zo is er een compleet ingericht Tiny House, dat ontworpen is door interieurarchitectenbureau Beekmans Design (BNI-lid) en gebouwd door Precofab (expert in modulaire en circulaire bouw). Ontdek hier de diverse leveranciers die een bijdrage leveren om zo samen het gesprek aan te gaan over klein wonen, de diverse problemen in de woningmarkt en hoe wonen kan verbinden.

 

Het is de visie van Saskia Beekmans op Tiny Living. Zij creëert impactvolle ruimtes die de wereld mooier maken en mensen met elkaar verbinden. Het gaat om de essentie van leven en het samensmelten van gevoel en functionaliteit. Saskia zal ook twee masterclasses verzorgen over dit onderwerp.

 

Op het centrale plein ook nieuw, twee stijlkamers, een woonkamer en een slaapkamer. Beide geven jou als bezoeker nog meer inspiratie over hoe je diverse producten kan tonen in jouw winkel en de consument een goed beeld kan geven hoe het er bij hen uit komt te zien.

 

De slaapkamer wordt ingericht in samenwerking met Beddinghouse, Elti, Heditex / Bodiax en Qurails. Daarnaast is er ook nog een woonkamer te bewonderen waar onder andere Mflor een prachtige vloer gaat neerleggen, Eijffinger de wand prachtig aankleedt en een meubelmerk de nodige inspiratie op het gebied van meubels biedt.

 

Er zijn ook diverse masterclasses en elke dag een trendlezing. Op zondag zal Anna Hutten van Inretail de aankomende woontrends 2024 presenteren. Op maandag verzorgt Hilde Francq (Francq Colors) een trend- en kleurlezing en op dezelfde dag biedt Ronny de Vylder, voormalig senior specialist visual van De Bijenkorf, veel inspiratie om je winkel uniek en vol beleving te presenteren. De dinsdag heeft een speciaal programma voor de interieurarchitect, met Beekmans, een live podcast en een visuele trendforecast van ontwerpster Milou Ket.

Op het centrale plein zijn er dagelijks ook een live podcast, waarbij journalisten over diverse onderwerpen in gesprek gaan met professionals uit de branche. Iedere dag sluiten andere tafelgasten aan om te vertellen over de nieuwste ontwikkelingen uit hun vakgebied. Houd het programma in de gaten om de thema’s te bekijken.

 

Uiteraard is er in deze editie van Incoda ook volop aandacht voor het vakmanschap. Zowel het Nederlands Kampioenschappen Parketleggen (NKP) als het Nederlands Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) zullen tijdens de hele beurs actief zijn. Zo is er zondag een wedstrijd parketleggen voor kinderen en een demonstratie van traprenovatie. Op dinsdag wordt er tevens een challenge voor VMBO leerlingen georganiseerd om ook toekomstige vakmensen te interesseren om voor het mooie vak van Interieurvakman te kiezen.

 

Tevens is er een demoplein van het informatiecentrum Parket & Vloerverwarming, waar Benno Broen praktische trainingen worden geeft over ondervloeren en parket in combinatie met vloerverwarming. En het ambacht kan ook live ervaren worden door het bedrijf Morris & Co. dat elke dag een workshop geeft over het stempelen van behang.

 

Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) krijgt een apart podium waarin tien inspirerende projecten van leerlingen getoond worden, waaronder ook voorbeelden van herstoffering van meubelen. Ook mooie voorbeelden van echt vakmanschap!

 

Incoda 2023 is meer dan een bezoek waard door het brede aanbod, de vele noviteiten en het uitgebreid beursprogramma. Registreer je voor een bezoek via deze link.Links

www.interieurcollectiedagen.nl
www.evenementenhalgorinchem.nl
www.interieur-vakman.nl
www.hmcollege.nl

Tags

nieuws, interieur, beurs, expositie, evenement, trends, trendlezing, kampioenschappen, parketleggen, interieurvakman, woningstoffering, projectstoffering, tinyhouse, visie, masterclass, presentaties, exposanten, merken, gordijnen, vloeren, behang, raamdecoratie, meubelstoffen, noviteiten, herstoffering, vakmanschap, #saskiabeekmans, #hmcollege, #inretail, #interieurvakman, #nkp, #nkwp, #evenementenhal, #incoda, #interieurcollectiedagen

Gerelateerd nieuws
 
Derde editie Destination Design
lees verder
B&B geluk zit in kleine dingen
[Sponsored artikel, betaald partnerschap met Hema] - Hoe een B&B aantrekkelijker te maken is al jaren wekelijks te zien in het populaire tv-programma 'Bed & Breakfast'. Hierbij wat tips.
lees verder
Speciale editie Domotex
In januari 2025 vind de Carpet & Rugs editie plaats van de Domotex, uiteraard weer in Hannover.
lees verder
 
Kastenprogramma Vision naar Arco
lees verder
Elegante deurmatten in interieur
[Sponsored artikel] - Bij de inrichting van je woning zorg je er onder meer voor dat je meubels bij elkaar passen de muren een mooie kleur krijgen en kunstwerken aan de wand hangen. Maar heb je ook aan een passende deurmat gedacht?
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden