Vazen uit papierpulp

Zaterdag 24 februari 2024

Gardeco Objects, producent van kunst- en designobjecten, pakt uit met een nieuwe collectie vazen uit papierpulp, ontworpen door de gerenommeerde Braziliaanse ontwerper Domingos Tótora. Elke vaas uit de collectie Vaso Formigueiro is gemaakt uit oud papier en karton.
Vazen uit papierpulp
Vazen uit papierpulp Vazen uit papierpulp

De vazen uit de Vaso Formigueiro collectie worden volgens Gardeco op een duurzame manier geproduceerd in Tótora’s studio in Maria da Fé in Brazilië. De natuur en het landschap in deze regio, met in het bijzonder de kenmerkende majestueuze termietenheuvels, vormden de inspiratiebron voor de ontwerpen. Bovendien werkte de gemeenschap van Maria da Fe mee aan de creatie van de vazen.

 

Tijdens het maakproces worden kleine stukjes karton gebroken en omgezet tot pulp. Het vormt de basis van ieder object van Domingos Tótora. De vazen krijgen daarna hun definitieve vorm door de gerecycleerde materie met de hand te vormen tot het gewenste model. Het zorgt er verder voor dat het karton weer zijn houtachtige structuur aanneemt. Elke vaas wordt verder gekleurd met natuurlijke pigmenten en gedroogd in de Braziliaanse zon. Ook de afwerking gebeurt volledig met de hand. De aardse oker- en dieprode kleurschakeringen refereren aan de natuurlijke kleur van de grond in de landelijke gebieden Minas Gerais, de Braziliaanse staat waaruit Tótora afkomstig is.

 

Dankzij de keuze van het materiaal zijn de vazen echt lichtgewicht (maximaal 4 kg). De collectie bestaat uit vijftien unieke vormen. De hoogte van de vazen varieert van 32 tot 81 centimeter. De verkoopprijs is € 725.Links

www.gardeco.eu

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project, decoratie, accessoires, decoratie, accessoire, glas, glaswerk, vaas, vazen, riet, keramiek, kaarsen, woonaccessoire, decoratie-artikel,

Gerelateerd nieuws
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden