Uitgever Residence failliet

Donderdag 11 april 2019

Pelican Media, de uitgever van onder meer Residence, het magazine voor de verkoop van exclusieve huizen, is gisteren failliet verklaard.
Uitgever Residence failliet

De exacte reden voor het faillissement van Pelican Media uit Amsterdam is nog niet bekend. Wel stelt curator Stephan Voermans in Villa Media dat de uitgeverij – die zich met onder meer het tijdschrift Residence en het event Residence Salon richtte op de wat meer fortuinlijke lezer – last had van de krimpende tijdschriftmarkt.

Pelican, opgericht in 1990, ging ook in 2013 al eens bankroet. Een decennium geleden had Pelican nog zo'n 80 medewerkers en een omzet van € 20 miljoen. Recent waren er nog veertien mensen in dienst.

Vooralsnog lijken de bladen, naast Residence bijvoorbeeld ook het luxe autoblad Carros, het personeel en de contentmarketingtak volgens Adformatie buiten schot van de insolventie te blijven omdat deze binnen een andere bv van de holding vallen. Vooral drukkers en distributeurs zouden de dupe zijn.Links

www.pelicanmedia.nl
www.salonresidence.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, wonen, woon, woning, huis, makelaar, event, beurs, evenement, show, stof, textiel, ontwerp, design, designer, laren singer, museum, salon, residence, salon residence, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, buy-out, #salon, #residence, #salonresidence, #pelicanmedia

Gerelateerd nieuws
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Woontotaal ontwikkelt platform Decoloop
Woontotaal is professionele software voor de calculatie van gordijnen en vloeren. Na al jarenlang actief te zijn in de interieurbranche, is er nu een nieuw platform: Decoloop.
lees verder
Woninginrichting mei super!
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 2019 ruim 3% meer omzet geboekt dan in mei 2018. De interieurbranche doet het zelfs super!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden