Twee Maja Möbel fabrieken dicht

Dinsdag 08 augustus 2023

Het gaat niet goed met Maja Möbelwerk, de dochteronderneming van de Vivonio Furniture Group. Eind dit jaar sluiten de Beierse fabriek in Kasendorf en in Wittichenau en de logistieke locatie in Bad Berneck.
Twee Maja Möbel fabrieken dicht

Maja Möbelwerk in Wittichenau is een van de grootste meubelfabrikanten in Saksen. In januari moesten al 198 banen geschrapt worden en ging de productiecapaciteit omlaag. Dit werd volgens het bedrijf veroorzaakt door een daling van het aantal orders. De productie stopt eind dit jaar helemaal omdat een langdurige grote klant onverwacht de samenwerking met de fabriek beëindigt. ‘Deze beslissing van de klant was nooit te voorzien’, schrijft het bedrijf. 450 Medewerkers worden door de sluiting getroffen.

 

Al 30 jaar produceert Maja Möbelwerke exclusief voor de Zweedse meubelgroep Ikea. Volgens het bedrijf is het ordervolume onlangs teruggebracht van zes miljoen tot momenteel 1,5 miljoen meubels voor zelfmontage, voornamelijk ladekasten en planken. Een kernassortiment van Maja zal in de toekomst op andere locaties van de Vivonio Group worden geproduceerd.

 

De productie van Maja-meubelen op de locatie Kasendorf wordt eind oktober beëindigd. Het fabrieksterrein en het bijbehorende onroerend goed zullen worden verkocht aan een naburig bedrijf. Dit heeft gevolgen voor ongeveer 200 werknemers die jaarlijks ongeveer 280.000 meubels produceerden voor de sectoren Living, Office en Media.Links

www.maja-moebel.de
www.vivonio.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, meubels, meubilair, kast, kasten, verlies, sluiting, #sluiting ,#vivonio, #majamoebel

Gerelateerd nieuws
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Consument minder negatief
De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari. De koopbereidheid verbeterde, terwijl het oordeel over het economische klimaat wat verslechterde.
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
 
R+T 2024 Awards uitgereikt
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden