Topjaar voor Lars Larsen Group

Vrijdag 31 januari 2020

Boekte de Scandinavische woonwinkelketen Jysk recent een winstdaling ondanks een recordomzet, voor het moederbedrijf de Lars Larsen Groep was afgelopen boekjaar qua winstgevendheid het beste ooit.
Topjaar voor Lars Larsen Group

Ondanks grote investeringen in een aantal bedrijven binnen de groep boekte de Lars Larsen Group over 2018/19 een winst van € 499 miljoen (+3,9%) vóór belastingaftrek bij een omzet van € 4,7 miljard.

Jacob Brunsborg (48, foto), sinds juni 2019 voorzitter van de Lars Larsen Group als opvolger van zijn vader Lars die afgelopen augustus overleed, stelt in Möbelmarkt vooral blij te zijn dat de groep heeft geprofiteerd van het ontvangen van inkomsten uit een breed scala aan activiteiten. Vanwege investeringen waren de inkomsten van Jysk iets lager, maar de Actona Company wist de winst meer dan te verdubbelden naar € 18 miljoen.

Naast Jysk - dat vorig jaar nog met Dänisches Bettenlager fuseerde - en Actona zijn ook Bolia.com, Ilva, Scancom, Schou, Sengespecialisten en Interior Direct onderdelen in de groep die zich met interieurproducten bezighouden.

Ondanks de tevredenheid over de resultaten zijn er ook nog ontwikkelpunten, want er zijn nog bedrijven in de groep met een negatief resultaat. In het afgelopen boekjaar is er in deze onderdelen (onder ander Himmerland Golf & Spa Resort en Letz Sushi) fors geïnvesteerd en verwacht men een winstverbetering.Links

www.actonacompany.com
www.bolia.com
www.daenischesbettenlager.de
www.ilva.dk
www.interior-direct.com
www.jysk.com
www.jysk.nl
www.larslarsengroup.com
www.scancom.net
www.schou.com
www.sengespecialisten.dk

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, bed, matras, slaap, slapen, boxspring, logeerkamer, meubel, bed, gordijn, stof, raambekleding, interieurbekleding, vloer, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, formule, discount, budget, #daenischesbettenlager, #actonacompany, #bolia, #daenischesbettenlager, #ilva, #interiordirect, #jysk, #jysk, #larslarsengroup, #scancom, #schou, #sengespecialisten

Gerelateerd nieuws
Stockholm bed van Richard Lampert
Op vakbeurs IMM presenteerde de Duitse meubelfabrikant Richard Lampert dit jaar het nieuwe Stockholm bed. Dit is gebaseerd op het stapelbare Lönneberga-ontwerp.
lees verder
Data vakbeurs DWI bekend
De data van de najaarsvakbeurs in DWI (De Woonindustrie) waren al bekend, nu zijn ook de data van de voorjaarsbeurs in 2021 reeds vastgelegd.
lees verder
Vierde generatie Mateboer
Bij woningtextielgroothandel Eurogros in Hoogeveen is het weer feest: een nieuwe telg van de familie Mateboer is geboren!
lees verder
 
Ruim miljoen injectie Naduvi
lees verder
Hart van Nicole
In deze tijd van onzekerheid wil Nicole van Toor van Headlam de interieurbranche een hart onder de riem steken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden