Toch cel Stroink?

Maandag 17 december 2018

Het wordt geen fijne kerst voor vastgoedondernemer en Pastoe directeur Rudy Stroink en zijn partner Saskia van Bohemen. Het Openbaar Ministerie (OM) blijft het stel achtervolgen en is in hoger beroep gegaan tegen de werkstraffen die zijn opgelegd.
Toch cel Stroink?

Rudy Stroink en zijn vrouw werden vorige maand veroordeeld voor het omkopen van een Google-directeur. Het OM was het direct na die uitspraak al niet eens met de strafmaat en stapt nu dus - zoals verwacht - naar het Hof.

In plaats van de 21 maanden geëiste celstraf, kreeg Stroink een werkstraf van 240 uur plus negen maanden cel voorwaardelijk en Van Bohemen 180 uur plus zes maanden voorwaardelijk, terwijl tegen haar 15 maanden onvoorwaardelijk was geëist.

Onderdeel van het bewijs dat het OM in de strafzaak aanvoerde, is de vorig decennium uitgezonden VPRO-documentaire ‘De strijd van Stroink’. Daarin belooft de toenmalige ceo van TCN iemand telefonisch ‘een fee’ en ‘additional fee’. Volgens het OM beloofde Stroink op dat moment smeergeld aan Google-directeur Tusha en was hij zo brutaal om dat zelfs voor de camera te doen.

Het OM vindt dat met de straf 'een onjuist signaal uitgaat naar de verdachte - die geen openheid van zaken heeft willen geven - en naar de vastgoedwereld, die welhaast dagelijks bloot worden gesteld aan de verleiding van omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen,’ zo meldt het FD.

In soortgelijke zaken - zoals bij de woningcorporaties Rochdale en Vestia -zijn veel zwaardere straffen opgelegd. De omgekochte Tusha riskeert nog altijd een een straf tot maximaal vijf jaar.

 Links

www.pastoe.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, rechtzaak, om, openbaar ministerie, failliet, tcn, faillissement, insolventie, faling, straf, celstraf, boete, vervolging, #pastoe, #tcn, #trammellcrow

Gerelateerd nieuws
Trendz Belgium + Intirio komen eraan
Over een goede week is het alweer zo ver: de allereerste accessoire-beurs Trendz Belgium, tegelijk gehouden met een speciale editie van interieurtextielbeurs Intirio met een beperkt, doch top-aanbod qua merken.
lees verder
 
Montis 2019 nieuws
lees verder
Herkansing BNS Crisp
Op maandagmiddag 28 januari 2019 organiseert de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten BNS Crisp opnieuw een informatieve bijeenkomst in de 'homebase' in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein.
lees verder
Retailomzet ruim 4%
De Nederlandse detailhandel heeft in november 2018 4,1% meer omgezet dan in november 2017, het volume was 3,2% hoger. Ook de omzet van non-food, waaronder interieur, stijgt.
lees verder
Trendz voortvarend gestart
Gisteren is de voorjaarseditie van de decoratiebeurs Trendz 2019 in Gorinchem prima gestart: veel bezoekers, enthousiaste exposanten en een volle beursvloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden