Toch cel Stroink?

Maandag 17 december 2018

Het wordt geen fijne kerst voor vastgoedondernemer en Pastoe directeur Rudy Stroink en zijn partner Saskia van Bohemen. Het Openbaar Ministerie (OM) blijft het stel achtervolgen en is in hoger beroep gegaan tegen de werkstraffen die zijn opgelegd.
Toch cel Stroink?

Rudy Stroink en zijn vrouw werden vorige maand veroordeeld voor het omkopen van een Google-directeur. Het OM was het direct na die uitspraak al niet eens met de strafmaat en stapt nu dus - zoals verwacht - naar het Hof.

In plaats van de 21 maanden geëiste celstraf, kreeg Stroink een werkstraf van 240 uur plus negen maanden cel voorwaardelijk en Van Bohemen 180 uur plus zes maanden voorwaardelijk, terwijl tegen haar 15 maanden onvoorwaardelijk was geëist.

Onderdeel van het bewijs dat het OM in de strafzaak aanvoerde, is de vorig decennium uitgezonden VPRO-documentaire ‘De strijd van Stroink’. Daarin belooft de toenmalige ceo van TCN iemand telefonisch ‘een fee’ en ‘additional fee’. Volgens het OM beloofde Stroink op dat moment smeergeld aan Google-directeur Tusha en was hij zo brutaal om dat zelfs voor de camera te doen.

Het OM vindt dat met de straf 'een onjuist signaal uitgaat naar de verdachte - die geen openheid van zaken heeft willen geven - en naar de vastgoedwereld, die welhaast dagelijks bloot worden gesteld aan de verleiding van omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen,’ zo meldt het FD.

In soortgelijke zaken - zoals bij de woningcorporaties Rochdale en Vestia -zijn veel zwaardere straffen opgelegd. De omgekochte Tusha riskeert nog altijd een een straf tot maximaal vijf jaar.

 Links

www.pastoe.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, rechtzaak, om, openbaar ministerie, failliet, tcn, faillissement, insolventie, faling, straf, celstraf, boete, vervolging, #pastoe, #tcn, #trammellcrow

Gerelateerd nieuws
Hilco lokaal aangeboden
Op 18 maart werd de allereerste lokaal geproduceerde Hilco-draaifauteuil officieel overhandigd aan gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg.
lees verder
 
Westwing eindelijk zwart?
lees verder
Retailomzet blijft groeien
De Nederlandse detailhandel heeft in januari 1,6% meer omgezet dan in januari 2018, het volume was 0,8% hoger. De non-food bleef nagenoeg stabiel, maar de interieursegmenten toonde prima groeicijfers.
lees verder
 
Omzetgroei DFS in Nederland
lees verder
Dutten op het werk met Manerba
De Italiaanse specialist in kantoormeubelen Manerba introduceert Undecided, een daybed voor op kantoor.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden