Tips voor minder energieverbruik

Vrijdag 28 oktober 2022

[Sponsored artikel] - Nu de gas- en elektriciteitsprijzen de lucht ingeschoten zijn, zoeken we massaal naar manieren om minder energie te verbruiken en zo de kosten te drukken.
Tips voor minder energieverbruik

De verwarming verbruikt het meeste energie, maar er zijn ook andere stille stroomvreters die zorgen voor een hoge elektriciteitsfactuur. In dit artikel geven we je een paar tips om minder energie te verbruiken.

Zet de verwarming wat lager
Een tip die je wellicht al een paar keer gehoord hebt: zet de verwarming een paar graadjes lager. Het is comfortabeler om in een huis te zitten waar het 21 graden is, maar 19 graden is ook prima. Trek een dikke trui aan of zet je in de zetel onder een warm deken om het niet te koud te krijgen. Die 19 graden slaat op de temperatuur van de thermostaat, die bij de meeste gezinnen in de woonkamer hangt en makkelijk aanpasbaar is. Wil je echter meer besparen, dan moet je eens de temperatuur van de verwarmingsketel checken. Zeker bij oudere ketels staat die standaard op 80 graden ingesteld, terwijl dat niet hoeft. Nieuwere ketels hebben een buitensensor die meten hoe koud het buiten is en de temperatuur van de verwarmingsketel hieraan aanpassen. Zo’n buitensensor kan je ook laten installeren op je oude ketel, maar informeer je vooraf goed om uit te vinden of die investering wel degelijk de moeite waard is. Nog een tip: ontlucht de radiatoren minstens één keer per jaar voor een optimale werking.

Dicht spleten en kieren
Zeker in oudere huizen zijn er nog heel wat spleten en kieren aan ramen en deuren te vinden waarlangs de warmte makkelijk naar buiten kan. Zonde, want dan verwarm je eigenlijk voor niks. Die goede, oude tochthond mag je opnieuw bovenhalen en voor de buitendeur leggen. Of kies voor een modernere oplossing en ga isolatiestrips halen in een doe-het-zelfzaak om kieren en spleten te dichten.

Stel isolatiewerken niet uit
Je mag nog zo veel verwarmen, als je huis niet goed geïsoleerd is, verwarm je vrijwel voor niks. Een goede isolatie begint bij het dak. Je hebt het misschien al gemerkt, ook de prijzen van isolatiemateriaal stijgen, maar toch doe je er goed aan om die rotswol voor de zolder zo snel mogelijk te kopen. Het materiaal zal alleen maar duurder worden en hoe sneller en beter je huis geïsoleerd is, hoe sneller je bespaart op die dure energie. Dak geïsoleerd? Ramen met minstens dubbele beglazing? Prima, maar je kan nog meer doen: spouwmuur isolatie aanbrengen. Hierbij wordt spouwisolatie gespoten tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Een investering, maar wel eentje die je zeker moet overwegen.


[Sponsored artikel]Links

www.isolatiemateriaal.be

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, isoleren, isolatie, renovatie, renoveren, isolatieshop, energie, besparing, duurzaam, duurzaam, vervangen, #isolatie, #isolatieshop, #energiebesparing

Gerelateerd nieuws
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Aribert Guiking overleden
In memoriam: freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder
 
Terugkoop Exterioo en Juntoo
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder
Beurs Eigen Huis bijna van start
De beurs Eigen Huis vindt dit voorjaar weer plaats, ditmaal van 24 t/m 26 maart. Zoals gewoonlijk in Jaarbeurs Utrecht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden