Tips voor minder energieverbruik

Vrijdag 28 oktober 2022

[Sponsored artikel] - Nu de gas- en elektriciteitsprijzen de lucht ingeschoten zijn, zoeken we massaal naar manieren om minder energie te verbruiken en zo de kosten te drukken.
Tips voor minder energieverbruik

De verwarming verbruikt het meeste energie, maar er zijn ook andere stille stroomvreters die zorgen voor een hoge elektriciteitsfactuur. In dit artikel geven we je een paar tips om minder energie te verbruiken.

Zet de verwarming wat lager
Een tip die je wellicht al een paar keer gehoord hebt: zet de verwarming een paar graadjes lager. Het is comfortabeler om in een huis te zitten waar het 21 graden is, maar 19 graden is ook prima. Trek een dikke trui aan of zet je in de zetel onder een warm deken om het niet te koud te krijgen. Die 19 graden slaat op de temperatuur van de thermostaat, die bij de meeste gezinnen in de woonkamer hangt en makkelijk aanpasbaar is. Wil je echter meer besparen, dan moet je eens de temperatuur van de verwarmingsketel checken. Zeker bij oudere ketels staat die standaard op 80 graden ingesteld, terwijl dat niet hoeft. Nieuwere ketels hebben een buitensensor die meten hoe koud het buiten is en de temperatuur van de verwarmingsketel hieraan aanpassen. Zo’n buitensensor kan je ook laten installeren op je oude ketel, maar informeer je vooraf goed om uit te vinden of die investering wel degelijk de moeite waard is. Nog een tip: ontlucht de radiatoren minstens één keer per jaar voor een optimale werking.

Dicht spleten en kieren
Zeker in oudere huizen zijn er nog heel wat spleten en kieren aan ramen en deuren te vinden waarlangs de warmte makkelijk naar buiten kan. Zonde, want dan verwarm je eigenlijk voor niks. Die goede, oude tochthond mag je opnieuw bovenhalen en voor de buitendeur leggen. Of kies voor een modernere oplossing en ga isolatiestrips halen in een doe-het-zelfzaak om kieren en spleten te dichten.

Stel isolatiewerken niet uit
Je mag nog zo veel verwarmen, als je huis niet goed geïsoleerd is, verwarm je vrijwel voor niks. Een goede isolatie begint bij het dak. Je hebt het misschien al gemerkt, ook de prijzen van isolatiemateriaal stijgen, maar toch doe je er goed aan om die rotswol voor de zolder zo snel mogelijk te kopen. Het materiaal zal alleen maar duurder worden en hoe sneller en beter je huis geïsoleerd is, hoe sneller je bespaart op die dure energie. Dak geïsoleerd? Ramen met minstens dubbele beglazing? Prima, maar je kan nog meer doen: spouwmuur isolatie aanbrengen. Hierbij wordt spouwisolatie gespoten tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Een investering, maar wel eentje die je zeker moet overwegen.


[Sponsored artikel]Links

www.isolatiemateriaal.be

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, isoleren, isolatie, renovatie, renoveren, isolatieshop, energie, besparing, duurzaam, duurzaam, vervangen, #isolatie, #isolatieshop, #energiebesparing

Gerelateerd nieuws
Jysk blijft groeien in Nederland
Jysk Nederland heeft in het boekjaar 2021/22 een recordomzet behaald van Ä 167,3 miljoen, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Ook nu de marktomstandigheden veranderen, blijft JYSK volop investeren in Nederland.
lees verder
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
Schuifdeuren van Albed
Het grote aantal verschillende type binnendeuren en schuifdeuren van Albed biedt oplossingen voor bijna iedere situatie. Alle producten zijn volledig gemaakt in ItaliŽ, van hoogwaardige grondstoffen die 100% recyclebaar zijn.
lees verder
Groen licht overname Home24
In oktober kondigde XXX Lutz aan Home 24 over te willen nemen, nu beveelt de raad van bestuur en de raad van commissarissen van de online webwinkel de aandeelhouders aan om het overnamebod te accepteren.
lees verder
 
Meubelbeurs Brussel back on track
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden