Sterk resultaat Vidaxl

Zaterdag 14 januari 2023

Uit het jaarverslag van 2021 bleken de omzet en winst van de online aanbieder Vidaxl is sterk gestegen.
Sterk resultaat Vidaxl

De jaaromzet van Vidaxl over coronajaar 2021 steeg met 12,5% tot € 762 miljoen. Dat leverde onder de streep een recordwinst op. Het blad Quote zag dit in het  gedeponeerde jaarverslag van Vidaxl waarbij tevens duidelijk werd dat de winst steeg met 7% naar € 177 miljoen.

 

Een deel van de winst is het gevolg van een vastgoedtransacties. De onderneming verkocht een bedrijfspand aan belegger Deka en huurt het pand vervolgens weer terug. Dat leverde volgens Quote zo’n € 50 miljoen op. Eenzelfde constructie leverde in 2022 € 148 miljoen op. De uiteindelijke impact daarvan wordt pas bekend als de jaarcijfers zijn ingeleverd.

 

Vidaxl is een vanuit Venlo internationaal werkende online retailer. Het is opgericht in 2006 en verkoopt een brede waaier van artikelen onder eigen merknaam. Het biedt aan derden ook een dropshippingprogramma.

De online shop is vertegenwoordigd in 29 Europese landen, Australië en de Verenigde Staten. Het bedrijf had begin 2022 ongeveer 2.000 mensen in dienst en verkoopt alles voor het huis, de tuin, de garage en voor klussen.Links

www.vidaxl.nl
corporate.vidaxl.com/nl

Tags

nieuws, interieur, online, winst, omzet, stijging, internationaal, dropshipping, huis, tuin, garage, klussen, aankopen, webwinkel, jaarverslag, quote, record, vastgoed, pand, #vidaxl

Gerelateerd nieuws
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
Showup voorjaar 2024
Om reeds in de agenda te noteren: de voorjaarseditie van de trendy decoratievakbeurs Showup vindt in 2024 plaats van 4 en 5 februari.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden