Sterk resultaat Vidaxl

Zaterdag 14 januari 2023

Uit het jaarverslag van 2021 bleken de omzet en winst van de online aanbieder Vidaxl is sterk gestegen.
Sterk resultaat Vidaxl

De jaaromzet van Vidaxl over coronajaar 2021 steeg met 12,5% tot € 762 miljoen. Dat leverde onder de streep een recordwinst op. Het blad Quote zag dit in het  gedeponeerde jaarverslag van Vidaxl waarbij tevens duidelijk werd dat de winst steeg met 7% naar € 177 miljoen.

 

Een deel van de winst is het gevolg van een vastgoedtransacties. De onderneming verkocht een bedrijfspand aan belegger Deka en huurt het pand vervolgens weer terug. Dat leverde volgens Quote zo’n € 50 miljoen op. Eenzelfde constructie leverde in 2022 € 148 miljoen op. De uiteindelijke impact daarvan wordt pas bekend als de jaarcijfers zijn ingeleverd.

 

Vidaxl is een vanuit Venlo internationaal werkende online retailer. Het is opgericht in 2006 en verkoopt een brede waaier van artikelen onder eigen merknaam. Het biedt aan derden ook een dropshippingprogramma.

De online shop is vertegenwoordigd in 29 Europese landen, Australië en de Verenigde Staten. Het bedrijf had begin 2022 ongeveer 2.000 mensen in dienst en verkoopt alles voor het huis, de tuin, de garage en voor klussen.Links

www.vidaxl.nl
corporate.vidaxl.com/nl

Tags

nieuws, interieur, online, winst, omzet, stijging, internationaal, dropshipping, huis, tuin, garage, klussen, aankopen, webwinkel, jaarverslag, quote, record, vastgoed, pand, #vidaxl

Gerelateerd nieuws
 
Terugkoop Exterioo en Juntoo
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder
Nieuw DC Jysk
Jysk is begonnen met de belevering van winkels in Nederland en BelgiŽ vanuit het nieuwe distributiecentrum in Lelystad. In het tijdelijke onderkomen liggen de 500 bestverkopende producten van de Deense retailer opgeslagen.
lees verder
 
HMC Next
lees verder
FFDD exposanten voorgesteld
Nog iets meer dan een week en dan vinden de Flanders Furniture Design Days (FFDD) plaats. Van 27Ė31 maart 2023 openen twaalf Belgische meubelleveranciers in de regio West-Vlaanderen hun deuren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden