Staking bij Forbo

Maandag 06 maart 2023

Vanwege een CAO-conflict is er door vakbonden vandaag een staking bij Forbo in Assendelft en Coevorden.
Staking bij Forbo

FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen houden een 24-uursstaking bij vloerenbedrijf Forbo Flooring Systems in Assendelft. Van maandag 6 maart 06.00 uur tot dinsdag 7 maart 06.00 uur. Vrijdag 3 maart om 20.00 uur liep het door de bonden gestelde ultimatum af.

 

Ook werknemers van vloerenbedrijf Forbo-Novilon in Coevorden staken vanaf vandaag voor onbepaalde tijd, vanwege het te lage eindbod van de werkgever.

 

Forbo Flooring heeft een eindbod gedaan van 6,5% loonstijging, hetgeen direct is afgewezen.

 

De FNV eist een cao voor een jaar (van 1 januari tot en met 31 december 2023). De salarissen moeten daarin met 14,3% omhoog en de lonen moeten voortaan meestijgen als de prijzen in de winkels omhooggaan (automatische prijscompensatie). De eis van CNV is iets lager, maar nog altijd een stuk hoger dan het aanbod van de werkgever. Tevens zijn er nog een aantal 'sociale' eisen ter verbetering van de CAO, waar de werkgever ook niet op wilde ingaan.

 

Bij Forbo Flooring Systems werken zo’n 550 mensen. Zij werken op locaties in onder andere Assendelft en Krommenie. Bij Forbo-Novilon in Coevorden werken zo’n 350 mensen.Links

www.fnv.nl
www.cnvvakmensen.nl
www.forbo.com

Tags

nieuws, interieur, vloeren, marmoleum, novilon, linoleum, vinyl. cao, staking, verhoging, inflatie. assendelft, krommenie, coevorden, #cnv, #cnvvakmensen, #fnv, #fnvprocesindustrie, #forbo, #forbonovilon

Gerelateerd nieuws
 
Houten vloer voor vloerverwarming
lees verder
Mflor exposant op Bau
Bau München is een van de grootste bouwbeurzen van Duitsland en trekt veel internationale bezoekers. Mflor presenteert zich met een eigen stand.
lees verder
Marktrapport over vloeren
Marktdata publiceert een nieuw rapport over de vloerenmarkt, waarin o.a. wordt geconstateerd dat de consument prijsgevoeliger aan het worden is.
lees verder
 
Ecologische recyclingvloer Meister
lees verder
Centralisatie Unilin voor klanten
Unilin Flooring Nederland is de organisatie achter de diverse vloerenactiviteiten van Unilin in Nederland, met sinds enige tijd een nieuw hoofdkantoor in eigen kantoor in Rotterdam.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden