Staking bij Forbo

Maandag 06 maart 2023

Vanwege een CAO-conflict is er door vakbonden vandaag een staking bij Forbo in Assendelft en Coevorden.
Staking bij Forbo

FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen houden een 24-uursstaking bij vloerenbedrijf Forbo Flooring Systems in Assendelft. Van maandag 6 maart 06.00 uur tot dinsdag 7 maart 06.00 uur. Vrijdag 3 maart om 20.00 uur liep het door de bonden gestelde ultimatum af.

 

Ook werknemers van vloerenbedrijf Forbo-Novilon in Coevorden staken vanaf vandaag voor onbepaalde tijd, vanwege het te lage eindbod van de werkgever.

 

Forbo Flooring heeft een eindbod gedaan van 6,5% loonstijging, hetgeen direct is afgewezen.

 

De FNV eist een cao voor een jaar (van 1 januari tot en met 31 december 2023). De salarissen moeten daarin met 14,3% omhoog en de lonen moeten voortaan meestijgen als de prijzen in de winkels omhooggaan (automatische prijscompensatie). De eis van CNV is iets lager, maar nog altijd een stuk hoger dan het aanbod van de werkgever. Tevens zijn er nog een aantal 'sociale' eisen ter verbetering van de CAO, waar de werkgever ook niet op wilde ingaan.

 

Bij Forbo Flooring Systems werken zo’n 550 mensen. Zij werken op locaties in onder andere Assendelft en Krommenie. Bij Forbo-Novilon in Coevorden werken zo’n 350 mensen.

 

P.S. 17-04-2023: De staking is voorbij!Links

www.fnv.nl
www.cnvvakmensen.nl
www.forbo.com

Tags

nieuws, interieur, vloeren, marmoleum, novilon, linoleum, vinyl. cao, staking, verhoging, inflatie. assendelft, krommenie, coevorden, #cnv, #cnvvakmensen, #fnv, #fnvprocesindustrie, #forbo, #forbonovilon

Gerelateerd nieuws
Samenwerking met Yepp
Yepp, de Belgische groothandel voor vloeren, heeft een samenwerking gesloten
met Pascal Raes.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
Karpethal op Heimtextil vol
De nieuwe Carpets & Rugs hal op Heimtextil is volgeboekt en telt nu ongeveer 100 fabrikanten en merken, een mooi aantal voor het nieuwe platform, waar ze naast hun nieuwe producten ook duurzame concepten zullen presenteren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden