Spectaculair nieuw Slamp licht

Vrijdag 21 april 2023

Slamp presenteert nieuwe ideeŽn en uitbreidingen op Euroluce 2023. Dit doet het bedrijf op een spectaculaire stand, met Entangled Light als thema.
Spectaculair nieuw Slamp licht
Spectaculair nieuw Slamp licht Spectaculair nieuw Slamp licht Spectaculair nieuw Slamp licht Spectaculair nieuw Slamp licht Spectaculair nieuw Slamp licht

Slamp viert zijn tiende verjaardag in samenwerking met Zaha Hadid (1950-2016) met de release van de lichtgevende, dynamische Aria Infinita (foto 1). De architectonische ophanging bestaat uit de originele structurele lagen van Aria en Avia, die zich harmonieus in kronkelende golven door elke ruimte slingeren en op de hoogste punten een duizelingwekkende twee meter bereiken, verkrijgbaar in zowel witte als gouden tinten. De lagen zijn handgemaakt en met de hand geassembleerd, op maat gemaakt rond een Lentiflex® bron die een steeds veranderende gloed werpt en het zicht vanuit verschillende hoeken verandert.

 

Elisa Giovannoni ontwierp Modula (foto 2) van Slamp met verrassende, unieke lichtbrekingen in gedachten. De veelzijdige, elegante collectie in Lentiflex® is opzettelijk minimalistisch: gelijkmatige, vloeiende verlichting stroomt energiek door de hele collectie. Modula is verkrijgbaar in twee texturen. De Plissè-versie golft lineair zoals middeleeuwse zuilen, en Crystal is een sprankelende verstrengeling van reflecties. Twee versies, een enkele of dubbele ophanging en een lineair of gedraaid vloermodel, geven elke ruimte een persoonlijk tintje. Het gedraaide model heeft een hoekige vorm die het dynamische effect van de lamp versterkt.

 

Quantica van Adriano Rachele (foto 3) is een lichtgevende sculptuur. Bijna gewichtloos maar onbreekbaar Opalflex® is bedekt met een vergulde, textielachtige textuur en vervolgens met de hand op maat gemaakt.

 

De luchtige en romantische Tulip installaties van Marc Sadler zijn een vaste waarde geworden in het repertoire van Slamp. Er is nu ook een oplaadbare tafelversie (foto 4), het armatuur is een handgevormde Lentiflex©-bloem op een stalen steel omsluit een warme LED-bron.

 

De La Lollo collectie van Lorenza Bozzoli's krijgt een nieuwe toevoeging met een lineaire ophanging een ode is aan de diva's en glamour van de jaren vijftig. La Lollo Linear (foto 5) is een cascade van gewichtloze, onbreekbare technopolymeercilinders die een LED-bron omsluiten. Prismatische en metalen texturen lopen in elkaar over in een eigentijds, bijna textielachtig effect.

 

Miguel Arruda's Nuvem vindt zijn oorsprong in een van zijn sculpturen uit 1980. Zijn creatie voor Slamp neemt een dynamische wending met Nuvem Motion (foto 6), een eindeloos zwevende wolk die een ruimte niet alleen verlicht, maar er ook in beweegt. Het modulaire systeem, verkrijgbaar in zowel wit als fluweel, past zich aan elke ruimte of gebeurtenis aan en vormt zichzelf letterlijk dankzij een gemotoriseerd systeem en toepassing. De zeshoekige Opalflex®-modules worden verlicht door bi-directionele spots die een toch al intense energetische stroom versterken.Links

www.slamp.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, plafondlamp, tafellamp, licht, led, verlichting, led, armatuur, design, #slamp, #euroluce

Gerelateerd nieuws
Klaar voor Light + Building
Van 3 tot 8 maart 2024 is de Frankfurter Messe weer het toneel van Light + Building. Ruim 2.130 bedrijven presenteren zich hier, waarvan het merendeel verlichtingsfabrikanten.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Kleinste Ikea
Ikea opent kleinste vestiging van Nederland in Leeuwarden. Dit Plan & Order Point zorgt voor goede bereikbaarheid in Friesland.
lees verder
 
Design Tales verhuist
lees verder
Tevreden over Voorjaarsvakdagen
Van 4-7 februari waren de jaarlijkse Voorjaarsvakdagen bij De Woonindustrie met het thema 'Open Up!'. Ondanks uitdagende marktomstandigheden bleef het aantal bezoekers volgens de organisatie gelijk aan de voorgaande edities.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden