Sika blijft zelfstandig

Donderdag 17 mei 2018

Na 3,5 jaar is het Sika gelukt om de overnamestrijd met Saint-Gobain te beŽindigen en een zelfstandige toekomst zeker te stellen.
Sika blijft zelfstandig

Dat meldt het bedrijf op haar website. Sika, dat begin vorig jaar fuseerde met Schönox, de familie Burkard en Saint-Gobain hebben contracten getekend die het overnameconflict beëindigen én netjes oplossen.

De belangrijkste punten uit de contracten:
- Saint-Gobain (SG) koopt de Schenker-Winkler Holding (kortweg SWH) van de familie Burkard; in deze holding zijn de aandelen van de familie ondergebracht.
- SG/SWH verkoopt bijna 7% van deze aandelen aan Sika voor een bedrag van circa € 1,8 miljard). SG houdt met bijna 11% van de aandelen een minderheidsbelang in Sika voor minimaal twee jaar, maar krijgt geen vertegenwoordiging in de Raad van Commissarissen. Er is een pakket aan restricties van toepassing op de SG-aandelen, die allemaal verhinderen dat SG Sika alsnog overneemt.
- Sika belegt op 11 juni aanstaande een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders om de belangrijkste punten uit de contracten te laten bekrachtigen. Saint-Gobain zal in deze bijeenkomst op alle punten in het voordeel van Sika stemmen.
- De drie familie-vertegenwoordigers in de Raad van Commissarissen (Urs Burkard, Jürgen Tinggren en Willi Leimer) hebben hun functie met onmiddellijke ingang neergelegd.
- Alle lopende rechtszaken zijn stopgezet.

Paul Hälg (voorzitter Raad van Commissarissen, foto links) en Paul Schuler (voorzitter Hoofddirectie, foto rechts) danken alle Sika-collega's over de hele wereld voor hun betrokkenheid en toewijding. De afgelopen jaren zijn de verkoop- en winstcijfers volgens hun naar recordhoogte gebracht wat in zeer grote mate heeft bijgedragen aan de sterke ontwikkeling van de aandelenkoers, waardoor deze oplossing haalbaar werd en Sika een onafhankelijke onderneming kan blijven.

 Links

www.saint-gobain.com
www.sika.com
www.sika.nl
www.schonox.com
www.schonox.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, verf, lijm, kit, egalisatie, egaliseren, coating, afwerk, vloer, applicateur, beton, vloerafwerking, cement, #sika, #schonox, #schoenox, #saintgobain

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe producten van afval-linoleum
lees verder
Cotap met VT Wonen tapijt
Cotap heeft een nieuwe VT Wonen vloerkleden & tapijtcollectie geÔntroduceerd op de vorige week gehouden VT Wonen & Design beurs in de Rai Amsterdam.
lees verder
 
NLXL ook in karpetten
lees verder
MeisterDesign exclusief bij De Eik
Vloerenfabrikant Meisterwerke vraagt aandacht voor MeisterDesign. De vloeren met deze naam zijn volgens het bedrijf een gezonder alternatief voor PVC.
lees verder
Dadawood open aanval op parketwinkel
Dadawood, een nieuwe internet startup, biedt onder eigen naam houten vloeren en decoratief hout aan. Hiermee gaat het bedrijf de strijd aan met de parketwinkel.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden