Roaring twenties van Alhambra

Vrijdag 26 april 2019

De Spaanse stoffenfabrikant Alhambra introduceert Gatsby, een stoffencollectie geďnspireerd op de roaring twenties.
Roaring twenties van Alhambra
Roaring twenties van Alhambra Roaring twenties van Alhambra

- Decoratie en meubelstof Scott (foto 1) wordt gekenmerkt door een geometrisch dessin van digitaal geprinte driehoeken in reactieve kleuren, op een aquarel achtergrond.

- Cakewalk is een dubbelzijdige handgeverfde linnen-viscose gordijnstof, met duidelijke tie-dye-inspiratie. De stof is beschikbaar in zeven intense kleuren en is mat aan ene kant en heeft een satine uitstraling aan de andere.

- In Caleido vormen vijf tinten en drie figuren een jacquard gewoven caleidoscoop. Deze stof kan gebruikt worden voor meubelbekleding en als gordijn.

 

- Charlestone (foto 2) is duidelijk herkenbaar aan het hexagon motief, dat op de satijnen ondergrond is geborduurd.

- Flapper heeft een tekening die lijkt op de huid van een dier, het dessin is jacquard geweven en lijkt in beweging. Deze meubelstof is er in zes verschillende kleuren.

- De meubelstof Mimbre doet denken aan oude stoelen in cafés en ballrooms. De stof heeft een jaquard patroon, op de ondergrond van een kleurrijke print met een tie-dye-effect.

- Lindy Hop is een semi uni stof, met chenille garen. Deze zachte kwaliteit imiteert de haren van een rups, in acht intense kleuren.

 

- Op Swing (foto 3) is een jacquard geweven geometrisch patroon te zien. Parallelle lijnen in zwart-wit, op een viscose achtergrond zorgen voor een 3D effect.

 

Het Spaanse stoffenmerk wordt in België vertegenwoordigd door Stockmans. In Nederland verdeelt Prades het merk, onder meer vanuit de showroom in het ETC Design Center, dat elke maandag is geopend.Links

www.etcdesigncenter.nl
www.prades.nl
www.alhambraint.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, stof, viscose, polyester, polyacryl, rolgordijn, plissé, verkoop, confectie, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #Alhambra, #Prades, #stockmans, #Gatsby, #etcexpo, #etcdesigncentereurope, #etcdesigncenter

Gerelateerd nieuws
Slapen in de seventies
Textielproducent De Witte Lietaer uit Lauwe introduceert bedlinnen Almond, met een typisch jaren zeventig dessin.
lees verder
Headlam adviseert over kleurgebruik
Groothandel Headlam geeft in zijn meest recente nieuwsbrief tips voor het gebruik van kleur. Met een keuze voor de juiste kleur gordijnen worden zij volgens het bedrijf vanzelf de basis van het interieur.
lees verder
Data Proposte 2020 bekend
De data voor de 28e editie van de internationale beurs in meubel- en gordijnstoffen Proposte in 2020 zijn bekend geworden.
lees verder
Luxury Decor Floors failliet
Recent werd bekend dat LDF (Luxury Decor Floors) uit Oeselgem/Dentergem reeds half juli failliet is verklaard.
lees verder
Luxaflex vult collecties aan
Luxaflex introduceert in september meerdere collecties: nieuwe houten jaloezieën, rolgordijnen en Duette Shades.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden