Roaring twenties van Alhambra

Vrijdag 26 april 2019

De Spaanse stoffenfabrikant Alhambra introduceert Gatsby, een stoffencollectie geïnspireerd op de roaring twenties.
Roaring twenties van Alhambra
Roaring twenties van Alhambra Roaring twenties van Alhambra

- Decoratie en meubelstof Scott (foto 1) wordt gekenmerkt door een geometrisch dessin van digitaal geprinte driehoeken in reactieve kleuren, op een aquarel achtergrond.

- Cakewalk is een dubbelzijdige handgeverfde linnen-viscose gordijnstof, met duidelijke tie-dye-inspiratie. De stof is beschikbaar in zeven intense kleuren en is mat aan ene kant en heeft een satine uitstraling aan de andere.

- In Caleido vormen vijf tinten en drie figuren een jacquard gewoven caleidoscoop. Deze stof kan gebruikt worden voor meubelbekleding en als gordijn.

 

- Charlestone (foto 2) is duidelijk herkenbaar aan het hexagon motief, dat op de satijnen ondergrond is geborduurd.

- Flapper heeft een tekening die lijkt op de huid van een dier, het dessin is jacquard geweven en lijkt in beweging. Deze meubelstof is er in zes verschillende kleuren.

- De meubelstof Mimbre doet denken aan oude stoelen in cafés en ballrooms. De stof heeft een jaquard patroon, op de ondergrond van een kleurrijke print met een tie-dye-effect.

- Lindy Hop is een semi uni stof, met chenille garen. Deze zachte kwaliteit imiteert de haren van een rups, in acht intense kleuren.

 

- Op Swing (foto 3) is een jacquard geweven geometrisch patroon te zien. Parallelle lijnen in zwart-wit, op een viscose achtergrond zorgen voor een 3D effect.

 

Het Spaanse stoffenmerk wordt in België vertegenwoordigd door Stockmans. In Nederland verdeelt Prades het merk, onder meer vanuit de showroom in het ETC Design Center, dat elke maandag is geopend.Links

www.etcdesigncenter.nl
www.prades.nl
www.alhambraint.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, stof, viscose, polyester, polyacryl, rolgordijn, plissé, verkoop, confectie, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #Alhambra, #Prades, #stockmans, #Gatsby, #etcexpo, #etcdesigncentereurope, #etcdesigncenter

Gerelateerd nieuws
Horrentraining bij Headlam
Het is weer horrentijd! Veel consumenten zijn nu op zoek naar een manier om pollen en insecten buiten te houden. Headlam helpt zijn dealers met de verkoop door het geven van speciale horrentrainingen.
lees verder
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Retail blijft groeien
Het blijft maar feest in de Nederlandse retail: in maart opnieuw ruim 4% meer omzet dan in maart 2018, het volume was 3,6% hoger. Zowel food als non-food groeiden en de interieursegmenten lagen weer aan kop!
lees verder
Insqin-technologie voor textiel
Op Techtextil toont Covestro de nieuwe Insqin®-technologie. Een veelzijdige textielcoating op waterbasis, zonder oplosmiddelen.
lees verder
Van Beekum naar Hillfloor
Robert van Beekum verkast van stoffenleverancier Artex uit Aarle Rixtel naar Hillfloor in Genemuiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden