Retail mei weer 10 procent plus

Woensdag 30 juni 2021

De Nederlandse detailhandel heeft ook in mei bijna tien procent (9,7%) meer omgezet dan de volledig door corona-maatregelen geteisterde maand mei in 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 9,3% hoger.
Retail mei weer 10 procent plus
Retail mei weer 10 procent plus

Het groeipercentage van 9,7% in mei wordt wel vertekend door de samenstelling van de koopdagen, de werkelijke omzet was 7,5% hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 15,8%, food daalde met 0,9%.

In mei 2021 hebben de kledingwinkels (+45,7%) en de winkels in schoenen en lederwaren (+35,2%) het voor de derde maand op rij uitstekend gedaan, maar vorig jaar werden deze sectoren wel extreem hard geraakt door corona.

Ook alle andere sectoren zaten in de plus: drogisterijen(+3,1%), winkels in recreatieartikelen (+4,7%), consumentenelektronica en witgoed (+2,7%) en ook weer winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+2%, vorige maand nog -8,4%). Winkels in meubels en woninginrichting scoorden (+16,8%) was in april 2021 eveneens hoger dan een jaar eerder. Ten opzichte van mei 2019 was de omzet van alle winkels hoger.

De groei van de online omzet zwakte iets verder af: via pure webshops werd in mei 16,1% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 15,9%, totaal kwam uit op 16%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Samenwerking interieurarchitecten
lees verder
De Rothschild koopt pand Meubitrend
Edmond de Rothschild Reim koopt groot complex in Oss. Het gaat om het pand van Meubitrend.
lees verder
Succesvolle eerste DWI Najaarsvakdagen
De organisatie, die mede namens de exposanten voor gratis catering zorgt, is zeer tevreden over de eerste serie van de Najaarsvakdagen in De Woonindustrie (DWI). Nog niet geweest? De tweede serie is komende maandag 20 en dinsdag 21 september.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden