Retail Insiders deelt kennis

Woensdag 13 februari 2019

Vandaag is er met behulp van een subsidie van Stichting Detailhandelsfonds (SDF) een nieuw kennisplatform voor de retail gelanceerd: Retail Insiders.
Retail Insiders deelt kennis

Samen met andere branches in de detailhandel hebben Inretail en Thuiswinkel.org het voortouw genomen om dit centrale kennisplatform te ontwikkelen. Retail Insiders biedt data en een breed scala aan rapporten, publicaties, nieuws, cases en achtergrondinformatie over de totale on- en offline retailmarkt.

Zo brengt Retail Insiders cijfers over onder andere on- en offline omzetontwikkeling, werkgelegenheid, winkelvloeroppervlakte en leegstand. Deze data zijn afkomstig van partijen als Panteia, Locatus, CBS, GfK en Nielsen.

Bijzonder aan het platform is volgens de initiatiefnemers dat de data worden gecombineerd voor een totaalbeeld. Daarnaast wordt er extra waarde aan de data toegevoegd, aangezien deze geduid, verrijkt en voortdurend geactualiseerd worden door professionals.

Het platform is er voor iedereen met professionele interesse in de retailsector; van retailorganisaties, ondernemers en overheden tot onderwijsinstellingen, onderzoekers en adviseurs.

 Links

www.detailhandelsfonds.nl
www.inretail.nl
www.retailinsiders.nl
www.thuiswinkel.org

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, #inretail, #thuiswinkelorg, #retailinsiders, #cbs, #locatus, #gfk, #nielsen, #panteia

Gerelateerd nieuws
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
Zwaartafelen bij Max Verstappen
Tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort dit weekend kreeg Max Verstappen een zeer bijzonder kunstwerk uitgereikt: een handgemaakte tafel van Zwaartafelen.
lees verder
Europa Möbel kruipt naar IMG
Europa Möbel Verbund (EMV) gaat in Nederland de samenwerking met de Internationale Meubel Groep (IMG) uit Etten-Leur uitbreiden.
lees verder
Slapen op strand bij VT Wonen
Het strandseizoen kan van start gaan! Vanaf nu kun je blijven slapen op het Zandvoortse strand in een van de drie VT Wonen strandkamers van VT Wonen@Ajuma.
lees verder
Retail blijft groeien
Het blijft maar feest in de Nederlandse retail: in maart opnieuw ruim 4% meer omzet dan in maart 2018, het volume was 3,6% hoger. Zowel food als non-food groeiden en de interieursegmenten lagen weer aan kop!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden